Венецуела „најсрећнија земља Латинске Америке“

УГО ЧАВЕЗ У ИЗБОРНОЈ КАМПАЊИ ПОЗВАО СУНАРОДНИКЕ

ДА ПИЈУ СОК ДОМАЋЕ ПРОИЗВОДЊЕ, А НЕ КОКА КОЛУ И ПЕПСИ

  • Чавез знатно популарнији од главног противакандидата Енрикеа Каприлеса (који је по вољи САД) са 59.1 одсто према 33.9 одсто

        АКТУЕЛНИ председник Венецуеле и главни кандидат за нови мандат шефа државе, харизматични Уго Чавез, поручио је сународницима са једног од бројних предизборних скупова да „пију сокове домаће производње, а не Кока Колу и Пепси“.

        При том је похвалио домаћи сок Увита који производи државна компанија Корпозулиа.

        Председнички избори у Венецуели су 7. новембра, а Чавез има велику предност над својим противкандидатом миљеником домаће више класе и западних сила не челу са САД Енрикеом Каприлесом.

        Према последњем истраживању независне организације ICS (International Consulting Services) Чавез води за чак 25 одсто - тачније са 59.1 одсто према 33.9 одсто.

        На анкетно питање „који од два кандидата би гарантовао суверенитет државе?“ - 56.2 одсто је одговорило Чавез, а свега 28.4 одстомисли да би по том питању бољи био Каприлес.

        Чавезова подршка у народу није незаслужена.

        Истраживање организације CUEI (Columbia University Earth Institute), са универзитета Колумбија, прогласило је Венецуелу „најсрећнијом земљом Латинске Америке“.

        A Gallup poll је 2011. Венецуелу по том критеријуму сврстао на 6. место на свету, одмах иза скандинавских земаља и Канаде и Аустралије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари