Кривокапић позвао Ђукановића да не руши државу и да свој „патриотско-комитски“ блок повуче са улица

МОНТЕНЕГРИНИ ПУТУ ПОДГОРИЦА-НИКШИЋ ЗАУСТАВИЛИ ВЛАДИНО ВОЗИЛО У КОЈЕМ ЈЕ БИЛА ПРЕМИЈЕРОВА КЋЕРКА

* Двојица села на хаубу владиног „мерцедеса“, а премијер Здравко КРИВОКАПИЋ актерима инцидента поручио: „Као отац, нећу вам заборавити њене (кћеркине) сузе и страх. Као премијер, нећу вам дозволити дивљаштво и безакоње! У земљи ће владати ред и закон на које нисте навикли. Ускоро ћете то да видите

* Испред зграде владе се окупило неколико стотина припадника Патриотско-комитског савеза који протестују против најављене одлуке владе о измени одлуке о држављанству и Закона о пребивалишту, али та одлука није ни планирана за дневни ред владе

* Кривокапић јавно позвао Ђукановића да не дестабилизује државу и да народ који је извео на улице позове да се врати кућама: „Нереди неће зауставити руку правде и правну државу. Тужилачки закони и одлука о измјени критеријума за стицање држављанства биће усвојени у интересу државе Црне Горе и њених грађана, и то никакви скупови у организацији Демократске партије социјалиста неће зауставити

* ФАКТИ: Главно отворено питање је: да ли је ово „самоуправљање“ Мила Ђукановића или иза свега стоје НАТО и три кључне западне амбасаде. Ако стоје – ово ће се наставити, са тајном улогом западних тајних служби. Ово ће бити тек почетак. Срби и њихови политички представници имаће своје разлога да од онога што ће уследити бране Кривокапићеву владу, иако их је он – назвавши их „ултрасрпским блоком“ – донекле поставио у исту раван са „патриотско-комитским блоком“ који му угрожава кћерку и руши владу

____________________________________________________

       НА ПУТУ Подгорица-Никшић дошло је до инцидента када је „група грађана“ покушала да спречи пролазак службеног возила Владе Црне Горе.

       На снимку достављеном подгоричким "Вијестима", види се група грађана која се попела на возило "мерцедес" (ПФ ЦГ 301), које припада сектору за послове протокала, Генералног секретаријата владе.

       Окупљени су се - у покушају да спрече пролазак - попели на службено возило.

       Две особе које су се попеле на хаубу возила, пошто је оно кренуло пале су на пут.

       Полиција грађанима који су се упутили ка Подгорици, не дозвољава пролаз, без ваљаних папира.  

       Црногорски премијер Здравко Кривокапић саопштио је да је данас нападнуто службено возило у којем се налазила његова кћерка, која је штићена личност, и поручио да неће дозволити дивљаштво и безакоње у држави.

       „Као отац, нећу вам заборавити њене сузе и страх. Као премијер, нећу вам дозволити дивљаштво и безакоње! У земљи ће владати ред и закон на које нисте навикли. Ускоро ћете то да видите", написао је Кривокапић на Твитеру.

       Из полиције је раније саопштено да је приликом блокаде пута Никшић - Подгорица дошло „до инцидента у којем је учествовао службени аутомобил“.

       Црногорски медији преносе да су две особе лакше повређене на путу Подгорица - Никшић, да су то мушкарци који су сели на хаубу.

       Кривокапић је позвао председника Црне Горе Мила Ђукановића да не дестабилизује државу и да, како је навео, народ који је извео на улице позове да се врати кућама.

       "Нереди које продукује неће зауставити руку правде и правну државу", навео је Кривокапић на Твитеру.

       Он је нагласио да ће тужилачки закони и одлука о измјени критеријума за стицање држављанства бити усвојени у интересу државе Црне Горе и њених грађана, и то никакви скупови у организацији Демократске партије социјалиста неће зауставити.

       Кривокапић је грађане позвао да не наседају на провокације.

Ево их испред зграде Владе Црне Горе

       "Грађане Црне Горе позивам на разум и да не насједају на провокације оних који су спремни да их жртвују ради одбране свог капитала", навео је Кривокапић.

       Неколико стотина грађана окупило се испред зграде Владе, протестујући због најаве да ће на данашњој седници бити усвојена измјена Одлуке о критеријумима за утврђивање услова за стицање црногорског држављанства пријемом.

       Из Владе су, у међувремену, медијима проследили дневни ред данашње седнице, у којем нема те одлуке.

       Прилази згради Владе су блокирани и постављена је метална ограда, а околне улице су затворене.

       Најављен је био и долазак грађана и из других црногорских градова, иако је забрањен међуградски саобраћај.

       Полиција је блокирала пут Никшић-Даниловград и спречила пролазак организоване колоне аутомобила која се запутила према Подгорици.

       https://www.youtube.com/watch?v=nti2dBWJeEs&feature=emb_logo

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари