МОРАЛЕС: Готово сам уверен да је Уго Чавез отрован

ВАНРЕДНИ ПРЕДСЕДНИЧКИ ИЗБОРИ У ВЕНЕЦУЕЛИ - ВЕРОВАТНО 14. АПРИЛА

                Ево Моралес

  • Империја (САД) има све што јој је потребно за обарање влада, рушење лидера и антикапиталистичких социјалних покрета. Али, када не успева да их заустави, Империја одлучује да овога или онога лидера лиши живота - рекао је председник Боливије Ево Моралес

        ВАНРЕДНИ председнички избори у Венецуели биће, по свој прилици, одржани 14. априла.

        Готово је сигурно да ће се привремени председник Венецуеле Никола Мадуро кандидовати у име владајуће партије. И да ће наступоити са девизом: „и после Чавеза - Чавез“.

        Инале, председник Боливије Ево Моралес изјавио је да је „готово уверен“ да је Уго чавез био (о)трован.

        „Наша браћа из Венецуеле, вршилац дужности шефа државе Николас Мадуро и други из врха власти у Каракасу, покренули су озбиљну истрагу о узроцима Чавезове болести и смрти, али сам ја већ уверен да је он био трован и отрован. Империја има све што јој је потребно за обарање влада, рушење лидера и антикапиталистичких социјалних покрета. Али, када не успева да их заустави, Империја одлучује да овога или онога лидера лиши живота“ - рекао је Моралес у владиној резиденцији у Сукреу.

        Моралес је истовремено изнео претпоставку да су отровани били и Јасер Арафат и Симон Боливар.

        И Мадуро је - полажући заклетву у националном парламенту - указао да се Чавезова болест „развила и развијала под чудним околностима“.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари