МАДУРО: Американци су криви што „командант Чавез“ има рак

НАЈАВИО ПРОТЕРИВАЊЕ АМЕРИЧКОГ ВОЈНОГ АТАШЕА ДЕЈВИДА ДЕЛМОНАКА ЗБОГ ШПИЈУНАЖЕ И ВРБОВАЊА ВОЈНИХ ЛИЦА

Мадуро сa Чавезом

  • „Не сумњамо уопште, а стићи ће дан у историји кад ћемо моћи да формирамо научну комисију (која ће открити) да су команданта Чавез овом болешћу напали историјски непријатељи ове земље и тражили слабу тачку да погоде здравље нашег команданта“, рекао је потпредседник Венецуеле Николас Мадуро после састанка политичких и војних челника земље

        ДРУГИ човек Венецуеле - потпредседник државе Николас Мадуро - оптужио је данас „историјске непријатеље“ своје земље да су напали председника Уга Чавеза тако што су код њега изазвали рак и објавио да се из земље протерује амерички војни аташе. Због, како је нагласио, „основане сумње да је шпијунирао војску Венецуеле.

       Мадуро се обратио народу у дугом говору који је директно преносила телевизија после састанка политичког и војног врха сазваног после синоћне објаве да се стање председника Уга Чавеза, оболелог од рака, погоршало и да је добио нову респираторну инфекцију.

       Мадуро је оптужио „непријатеље домовине“ у Венецуели и иностранству, посебно САД, да покушавају да подрију демократију у Венецуели.
„Не сумњамо уопште, а стићи ће дан у историји кад ћемо моћи да формирамо научну комисију (која ће открити) да су команданта Чавез овом болешћу напали историјски непријатељи ове земље и тражили слабу тачку да погоде здравље нашег команданта“, рекао је Мадуро после састанка политичких и војних челника земље.

       Он је оптужио САД да кује завере против венецуеланске владе и најавио да ће амерички војни аташе Дејвид Делмонако бити протеран из земље у року од 24 часа.

       „Тај званичник је себи задао задатак да тражи активне војнике у Венецуели, прво да би се распитао о стању у оружаним снагама, а затим да им предложи дестабилизујуће пројекте“, рекао је Мадуро.

       Он је говорио из председничке палате окружен лидерима земље, што је требало да продемонстрира солидарност и да охрабри грађане упркос погоршању здравља Уга Чавеза, преноси Би-би-си (BBC).

       Мадуро је рекао да Венецуела проживљава своје најтеже тренутке од Чавезове операције на Куби 11. децембра. То је била четврта операција од рака педесетосмогодишњег Чавеза. Он је пре две недеље пребачен у Венецуелу и налази се у војној болници у Каракасу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари