Кирил Русима: Пренимо се – од овога што се догађа зависи судбина нашег народа

БЕСЕДИО ПОСЛЕ ЛИТУРГИЈЕ У ГЛАВНОМ ХРАМУ ОРУЖАНИХ СНАГА РУСИЈЕ 

* Позвао припаднике руске војске да до краја буду „верни заклетви“

* Нагласио: „Нас је читава историја васпитала да волимо своју Отаџбину и да будемо спремни да је бранимо на начин на који само Руси бране своју земљу. Ми смо сломили кичму нацизму, који би несумњиво освојио свет да није било подвига нашег народа

__________________________________________________

       РУСКА војска треба да до краја да буде верна својој заклетви и да схвати историјску важност актуелних догађаја. А Руси треба да се „покрену“ и схвате да је почело посебно време од кога може зависити судбина свих, рекао је патријарх московски и целе Русије Кирил.

       Притом је - после литургије у главном храму Оружаних снага Русије - указао:

       „Већина земаља света је под колосалним утицајем једне силе, која је данас, нажалост, супротстављена сили нашег народа. <…> Стога морамо бити веома јаки. Кад кажем „ми“, мислим пре свега на Оружане снаге, али не само на њих – цео наш народ данас треба, такорећи, да се пробуди, да се тргне и схвати да од овог времена може зависити историјска судбина нашег народа“.

       Предстојатељ РПЦ је нагласио да се обраћа свима у Оружаним снагама РФ да би схватили историјску важност садашњег тренутка. И наставио:

       „Русија је мирољубива земља, а њени људи су дуготрпељив и мирољубив народ, који је страдао од ратова као мало који други европски народ. Уверен сам да Руси немају жељу за ратом или за нечим што би могло да науди другима. Али, нас је читава историја васпитала да волимо своју Отаџбину и да будемо спремни да је бранимо на начин на који само Руси бране своју земљу. Ми смо сломили кичму нацизму, који би несумњиво освојио свет да није било подвига нашег народа“.

       Руски патријарх је апеловао да се учини све што је могуће да се крвопролиће у Украјини заустави.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари