Шојгу војницима на фронту: Ваша победа је неизбежна као што је и долазак Нове године

НАВЕО ДА СЕ РУСИЈА СУОЧИЛА СА ТЕШКИМ ИСКУШЕЊИМА КОЈА СУ ПРОМЕНИЛА ТОК ВРЕМЕНА

* У празничној честитци потчињенима навео да Нова година у садашњим условима није само празник, већ добија и дубљи смисао, као симбол наде у мирну будућност: „Одлазећа година заувек ће ући у војну хронику наше Отаџбине јер је испуњена вашим бесмртним делима, несебичном храброшћу и херојством у борби против неонацизма и тероризма“

________________________________________________________________

       РУСИЈА се у 2022-ој суочила са тешким искушењима која су променила уобичајени ток времена – оценио је генерал армије Сергеј Шојгу.

       Министар одбране РФ је у новогодишњој честитки војницима, упркос томе, нагласио:  

       „Уверен сам да је наша победа неизбежна као што јенеизбежан долазак Нове године“.

       Шојгу је оценио да његови војници „херојски извршавају борбене задатке заштите националних интереса и безбедности Русије“.

       Министар одбране РФ  је напоменуо да се тренутно са Запада покушавају прецртати историја и достигнућа Русије, укинути и скрнавити све што је са њом повезано:

       „Одлазећа година заувек ће ући у војну хронику наше Отаџбине јер је испуњена вашим бесмртним делима, несебичном храброшћу и херојством у борби против неонацизма и тероризма. Хвала вам свима на служби и верности заклетви”.

       Према његовим речима, Нова година у садашњим условима није само празник, већ добија и дубљи смисао, као симбол наде у мирну будућност:

       „Увек ћемо се сећати наших сабораца који су се жртвовали обављајући борбене задатке у име спасавања цивила од геноцида и насиља које су изложени само зато што говоре руски. Сећање на њих ће заувек живети у срцима народа Русије“.

       Шојгу је 27. децембра одржао завршно годишње саветовање са руководством Оружаних снага Русије  на којем је истакао да ће се у 2023. години наставити курс јачања ОС РФ и повећања  њихове борбене моћи.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари