Престала производња ракетног система С-300

САОПШТИО ПРЕДСТАВНИК РУСКОГ МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ИГОР АШУРБЕЛИ

ракетни систем С-300 

  •    Корпорација „Алмаз-Антеј“ која је производила С-300 још није почела да прима поруџбине за модернији и убојитији ракетни систем С-400 

     РУСИЈА је прекинула производњу ракета за противваздушну одбрану типа С-300, саопштио је национални Стручни савет за ваздушну одбрану. 

   Копредседник савета из Министараства одбране Русије -Игор Ашурбели - открио је у разговору за РИА новости да су последње ракете типа С-300 за потребе руске војске произведене још 1994. године.

    „Последњи сет ракета за нашу војску направљен је 1994. године, а од тада је Русија производила ове ракете само за извоз, али сада су обустављени и нови извозни налози“, рекао је Ашурбели.

     Он је објаснио да је индустријска корпорација „Алмаз - Антеј“, која производи ове пројектиле, недавно одрадила последње поруџбине и престала да прима нове.

     Ашурбели је истовремено саопштио да корпорација „Алмаз-Антеј“ још није почела да прима поруџбине за ракетни систем С-400.

     Да подсетимо: систем ракетне противваздушне одбране С-300 био је намењен одбрани индустријских и административних објеката, војних база и командних места од напада авијације и крстарећих пројектила.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари