Шојгу упозорио НАТО да ће бити уништавано сво његово оружје које стигне у Украјину

КАДИРОВ – ВЕРОВАТНО УЗ САГЛАСНОСТ МОСКВЕ – ТРАЖИ ШИРЕЊЕ ОПЕРАЦИЈЕ НА ЦЕЛУ УКРАЈИНУ

Са начелником руског Генералштаба

Валеријем Герасимовом

* Министар одбране РФ Сергеј ШОЈГУ: „Сваки НАТО-транспорт са оружјем или муницијом који стигне у Украјину сматрамо  легитимном метом која подлеже уништењу“

* Минула ноћ и јутро потврдили да ће Оружане снаге Русије заустављати доток натовског оружја у Украјину и мимо директног уништавања конвоја. Високопрецизним оружјем уништиле су шест вучних електричних трафостаница на железничким правцима којима се украјинске трупе у Донбасу снабдевају оружјем и муницијом произведеним у САД и европским земљама

___________________________________________________________

       ВОЈНИ врх Русије додатно изоштрава и `подебљава` своје главне линије своје специјалне операције у Украјини и према Западу поводом те земље.

       Министар одбране РФ Сергеј Шојгу поручио је Вашингтону, Лондону, Бриселу, Берлину и Варшави:

       „Сваки НАТО-транспорт са оружјем или муницијом који стигне у Украјину сматрамо  легитимном метом која подлеже уништењу“.

       Додатно је прецизирао: „САД и њихови савезници из НАТО-а настављају да упумпавају оружје у Украјину. Упозоравам да ћемо уништавати сваки транспорт Северноатлантске алијансе који стигне на територију те земље - са оружјем или материјалима за потребе украјинских оружаних снага. То је за нас легитимна мета за уништавање“.

       Навео је да припадници Оружаних снага РФ у Украјини „показују храброст и часно испуњавају своју војничке дужности у заштити становништва Донбаса“.

       - Припадници Оружаних снага РФ контролишу Мариупољ. Још покушавамо да убедимо националисте блокиране у челичани Азовстаљ да ослободе цивиле и положе оружје. Ипак се у тај град враћа мирни живот. ОС РФ ће наставити да извршавају све задатке које је поставио врховни командант - нагласио је Шојгу.

       Нагласио је да руска војска, заједно са армијама ЛНР и ДНР, шири контролу над територијама донбаских република.

Рамзан Кадиров

       Значајно је и што је председник Чеченије Рамзан Кадиров – паралелено са Шојгуовим наступом - предложио да Русија битно прошири оквире и циљеве специјалне операције у Украјини.

       Према његовим речима, оквир операције треба да бу де цела Украјина, а не само територије ДНР и ЛНР:

       „Главна ствар је да специјална операције не буде више ограничена територијама ЛНР и ДНР. Зашто цела Украјина? Зато што светске силе са најбољим наоружањем дрско њиме снабдевају Украјину. То је светски хаос и безакоње. Да то не би потрајало, морамо да му станемо у крај. Морамо да пређемо на реалну другу фазу специјалне операције“.

       Кадиров не би ово рекао да се претходно није консултовао „са ким треба“ у Москви.

       Минула ноће и јутро су потврдили да ће Оружане снаге Русије заустављати доток натовског оружја у Украјину и мимо директног уништавања конвоја.

       Високопрецизним оружјем уништиле су шест вучних електричних трафостаница на железничким правцима којима се украјинске трупе у Донбасу снабдевају оружјем и муницијом произведеним у САД и европским земљама.

       Навођеним ракетама са авиона уништиле су – како је објавило Министарство одбране РФ - и „лансер тактичког ракетног система Точка-У  код Нове Дмитровке, а радаре за навођење  ракета С -300 ПВО око Санжејке, Крисина и Волњанска.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу:  https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари