Шојгу: Са украјинске стране фронтова се налазе штапски официри НАТО, артиљерици...

НАГЛАСИО ДА ЈЕ 27 ЗЕМАЉА НА НАОРУЖАВАЊЕ УКРАЈИНЕ ПОТРОШИЛО 97 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

"Сармат"

* На седници колегијума Министарства одбране РФ у проширеном саставу рекао: „Више од 500 свемирских летелица САД и НАТО делује у интересу Оружаних снага Украјине, од којих је преко 70 војних, а остале двоструке намене“

* Навео да ће 2023-ће Оружане снаге РФ добити подморницу на нуклеарни погон „Император Александар III“, плус још четири друге подморнице и 12 ратних бродова и 22 лансера са интерконтиненталним балистичким ракетама Јарс, Авангард и Сармат

_______________________________________________________

       РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу је на састанку колегијума Министарства одбране – у проширеном саставу и уз учешће врховног команданта Владимира Путина – изнео податак да је Запад Украјини испоручио оружја у вредности 97 милијарди долара.

       „Досад је 27 земаља на наоружавање Украјине потрошило тих 97 милијарди долара. Нешто од тога је већ у рукама терориста и шири се по целом свету. Не зна се у чијим рукама ће сутра завршавати оружје из Украјине“,.

       Нагласио је да се са украјинске стране фронтова налазе штапски официри НАТО, артиљерици и други специјалисти:

       „Више од 500 свемирских летелица САД и НАТО делује у интересу Оружаних снага Украјине, од којих је преко 70 војних, а остале двоструке намене“.

Сергеј Суровикин и Сергеј Шојгу

       Шојгу је говорио и о плановима Оружаних снага Русије за 2023. годину:

       „Специјална војна операција ће се наставити и у наредној години – трајаће све док се задаци не изврше у потпуности“.

       Навео је да ће 2023-ће Оружане снаге РФ добити подморницу на нуклеарни погон „Император Александар III“, плус још четири друге подморнице и 12 ратних бродова.

       У наставку је открио да ће руске Ракетне стратешке снаге добити 22 лансера са интерконтиненталним балистичким ракетама Јарс, Авангард и Сармат.

       Добиће и три стратешка ракетоносца Ту-160М.

       Шојгу је најавио повећану производњу хиперсоничниих ракетних система Кинжал и Циркон.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари