Шојгу: На маневрима Запад-2021 смо испробали и нова оружја и нове методе ратовања

УВЕЖБАВАНО И ДАЉИНСКО ОНЕСПОСОБЉАВАЊЕ  ЦЕЛИХ ЈАТА „НЕПРИЈАТЕЉСКИХ ДРОНОВА“

"Уран-9"

* Руски министар одбране открио да су војни топографи РФ и Белорусије истестирали могућности софтверског система Калеидоскоп“: „Омогућио нам је тродимензионалну слику виртуелног борбеног простора, са тачнијим процењивањем ситуација и значајним скраћењем времена потребног за доношење командних одлука“

* На полигону Мулино (код Нижњег Новгорода) коришћени роботи за извиђање и ватрену подршку „ Уран-9“ и Нерехта“ - први пут у борбеним формацијама јединица са комбинованим наоружањем

_____________________________________________________

       МИНИСТАР одбране РФ – гедерал армије Сергеј Шојгу – изјавио је да су руско-белоруски стратешки маневри „Запад-2021“ искоришћени и за испробавање нових оружја.

       „Искористили смо прилику за развој нових облика и метода ратовања, узимајући у обзир посебности савремених локалних ратова и већих оружаних сукоба. Успели смо да много шта тестирамо за време маневара“.

       Руски министар је навео да је први пут – ноћу и при неповољним временским условима – изведен десант целог батаљона, заједно са његовим борбеним оклопним возилима.

       Открио је да су руски и белоруски војни топографи истестирали могућности софтверског система „Калеидоскоп“:

        „Омогућио нам је тродимензионалну слику виртуелног борбеног простора, са тачнијим процењивањем ситуација и значајним скраћењем времена потребног за доношење командних одлука“, рекао је Шојгу.

       Према његовим речима, на маневрима је успешно испробано даљинско онеспособљавање целог "јата" јуришних беспилотних летелица замишљеног непријатеља.

"Платформа-М"

       Руски министар је открио да су ударни робот-системи "Платформа-М" први пут коришћени на полигонима у близини Калињинграда. И додао:

       „На полигону Мулино (код Нижњег Новгорода), роботи за извиђање и ватрену подршку „ Уран-9“ и „Нерехта“ први пут су коришћени у борбеним формацијама јединица са комбинованим наоружањем“.

       Маневри „Запад-2021“ изведени су на пет белоруских и девет руских војних полигона, а Шојгу је уверен:

       „Та стратешка вежба је показала повећану обученост трупа, способност комбинованих формација састављених од два и више родова војске Русије и Белорусије да ефикасно извршавају задатке“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари