Шојгу: Кијевски режим је само у јулу изгубио 20.824 војника и официра

РУСКА ВОЈСКА ПРЕУЗЕЛА КОНТРОЛУ НАД ТРИ НАСЕЉА НА КРАСНОЛИМАНСКОМ ФРОНТУ И КОД КУПЈАНСКА

* Украјинци у истом месецу изгубили и 10 тенкова Leopard, 11 борбених оклопних возила пешадије Bradley, 40 америчких топова М777 и још 50 самоходних топова произведених на Западу

___________________________________________________________

          РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу објавио је да су Оружане снаге Украјине само током јула изгубиле 20.824 војника и официра.

          Навео је да су снаге кијевског режима за исто то време изгубиле и 10 тенкова Leopard, 11 борбених оклопних возила пешадије Bradley, 40 америчких топова М777 и још 50 самоходних топова произведених на Западу.

          Шојгу је у овом контексту оценио да снабдевање Украјине НАТО наоружањем не доноси успехе Оружаним снагама Украјине, већ само продужава сукоб.

          Шојгу је прецизирао да су Оружане снаге Русије на запорошком фронту јужно од Орехова 20. јула одбиле највећи напад украјинских снага у последње време.

          Тај покушај су одбили и разбили, како је рекао, припадници руске 810. бригаде поморске пешадије и 71. моторизованог пука.

          „А није било сличног украјинског напада за све ово време“, рекао је Шојгу.

          Према његовим речима, Украјинци су у офанзиви 26. и 27. јула у близини Работина (налази се јужно од Орехова) изгубили више од 400  војника. Плус: 63 оклопна возила, укључујући 31 тенк (од тога, три немачка и два француска).

           Руски министар одбране је саопштио да су његове јединице на краснолиманском фронту преузеле контролу над насељима Коваљовка и Сергејевка и над железничким чвором Молчановка у близини Купјанска.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари