Руски Су-27СМ3 и Су-30М2 вежбали потапање бродова у Црном мору

ПРВО `ОДРАДИЛИ` ОДБИЈАЊЕ НАПАДА НЕПРИЈАТЕЉА НА ПОМОРСКУ БАЗУ

* У вежби учествовало десет борбених авиона, патролни брод Василиј Биков и мали противподморнички бродови Касимов и Јејск

* Министар одбране РФ Сергеј Шојгу пре два дана изјавио да америчка стратешка авијација увежбава нуклеарни напад на Русију

______________________________________________________

       РУСКИ борбени авиони Су-27СМ3 и Су-30М2 из састава мешовите авио-групе Јужног војног округа (ЈуВО) извели су тренажне летове изнад Црног мора.

       „Пилоти су одрадили задатке одбијања ваздушног напада непријатеља на поморску базу и наношења узвратног ваздушног удара на бродове замишљеног непријатеља“, изјавио је начелник Одељења за информативну подршку Црноморској флоти, капетан Алексеј Руљов.

       Учесници вежбе, како је навео, побољшали су уиграност при гађању надводних циљева, извођењу сложене акробатика, при тактици пресретања и напада

       Такође: при супротстављању непријатељским радио-електронским дејствима.

       У вежби је учествовало десет борбених авиона, патролни брод „Василиј Биков“ и мали противподморнички бродови „Касимов“ и „Јејск“.

       Ситуација у региону Црног мора и даље је напета.

       НАТО у тој акваторији изводи маневре, а Москва је саопштила да контролише акције алијансе и да оно што се дешава сматра покушајем војног заузимања Украјине.

       Министар одбране РФ Сергеј Шојгу пре два дана је изјавио да америчка стратешка авијација увежбава нуклеарни напад на Русију.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари