Руски контраадмирал Вадим Кулит: Сиријска ПВО оборила 8 од 12 израелских навођених ракета

ИЗРАЕЛ ЈЕ ГАЂАО АЕРОДРОМ Т-4 СА ШЕСТ ЛОВАЦА Ф-16 КОЈИ СУ ГРАНИЦУ ПРЕСЕКЛИ КОД АЛ-ТАНФА

       ВОЈНИ врх Сирије објавио је преко државне новинске агенције SANA да је његова ПВО  успешно одбила последњи ракетни напад Израела на своју војну авио-базу Т-4 на истоку провинције Хомс.

       Контраадмирал Вадим Кулит, заменик шефа Руског центра за помирење зараћених страна у Сирији, обзнанио се и о каквом нападу се радило и колико је сиријска ПВО заиста била успешна.

       Прво је навео да је 8. октобра у 21:33 сати шест тактичких ловаца Ф-16 израелског ратног ваздухопловства, пресекавши државну границу Сирије у код Ал-Танф, који је под америчком окупацијом, напало на аеродром Т-4 са 12 навођених пројектила.

Контраадмирал Вадим Кулит

       Указавши да је сиријска ПВО тај напад одбијала  помоћу руских топовско-ракетних система Панцир-С1, додатно је прецизирао:

        „Уништено је осам (израелских) пројектила. Повређено је шест сиријских војника, а аеродромска инфрастуктура Оружаних снага Сирије незнатно је оштећена“.

       Према Кулитовим речима, израелска авијација редовно напада аеродром Т-4 под изговором да у његовом саставу постоје и објекти који припадају проиранским снагама.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари