Руски Генералштаб: У току су јуришне операције за ослобађање девет градова и насеља

РАТ ЗА КАРАБАХ БИО РЕКЛАМА ЗА ТУРСКЕ ДРОНОВЕ „БАЈРАКТАР ТБ2“, УКРАЈИНА ЈЕ ЗА ЊИХ - АНТИРЕКЛАМА

* Руске Ваздушно-космичке снаге у Николајевској области уништиле 200 украјинских војника, 3 тенка и 16 других оклопних возила. Плус: око 300 страних плаћеника код Калиновке, у истој области

* Украјинска ПВО, иако њоме суштински управљају Американци и Британци, готово потпуно је беспомоћна пред дроновима-камиказама „Шахид-136“ којима су Руси тукли штаб украјинске ратне морнарице у Одеси, као и важне војне циљеве у Дњепропетровску

_______________________________________________________

       РУСКИ Генералштаб је саопштио да његове јединице изводе „јуришне операције у зонама насеља и градова Соледар, Артјомовск (Бахмут), Отрадовка, Курдјумовка, Зајцево, Мајорск, Каменка, Авдејевка и Опитное.

       Навео је да су руски системи ПВО оборили дрон турске производње Бајрактар ​​ТБ2 који је летео из Никопоља ка атомској електрани Запорожје.

Дронови "Шахид-136"

       Такође: да је украјинска артиљерија гранатирала туристичко насеље „Волна“, које се налази у непосредној близини електране.

       Украјинци су испалили 10 граната са подручја насеља Марганец.

       Руси тврде да су узвратном ватром уништили „украјинске системе који су отварали ватру“.

       Саопштили су и да су одбили два украјинска напада на Красни Лиман.

       А да су њихове Ваздушно-космичке снаге у Николајевској области уништиле 200 украјинских војника, 3 тенка и 16 других оклопних возила. Плус: око 300 страних плаћеника код Калиновке, у истој области.

Оборени украјински МиГ-29 који је био прилагођен

да носи америчке противрадарске ракете

       Турско-азербејџански рат против Карабаха и Јерменије био је више него солидна реклама за турске ударне дронове Бајрактар ​​ТБ2. Руска специјална војна операција у Украјини већ је у доброј мери, ако не и потпуно, поништила ефекте те `рекламе`.

       Јер, руска ПВО  их је досад пообарала најмање 20.

       Нимало узгред, украјинска ПВО, иако њоме суштински управљају Американци и Британци, готово потпуно је беспомоћна пред дроновима-камиказама „Шахид-136“ којима су Руси тукли штаб украјинске ратне морнарице у Одеси, као и важне војне циљеве у Дњепропетровску.

       Руси су те дронове иранске производње преименовали у „Геранијум-2“...

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари