Русија у Украјини већ уништила толико као да је уништила четири Хитлерове „групе армија“

ПОДРШКА НЕМАЧКЕ КИЈЕВСКИМ НЕОНАЦИСТИМА ПОДСЕЋА НА ХИТЛЕРОВУ ПОДРШЛУ ЊИХОВИМ ПРЕЦИМА

* Од почетка специјалне операције Украјина је изгубила 372 авиона и 200 хеликоптера – што је упоредиво са две ваздушне армије Трећег рајха током Великог отаџбинског (Другог светског) рата. Плус још: 7537 тенкова и борбених оклопних возила, што је равно две тенковске и пет комбинованих нацистичких армија

* Многи се чуде зашто Русија све главне војне операције води на југоистоку Украјине и у Донбасу. А све је јасно. Територије Донбаса, Запорожја, Херсона, Николајевске, Харковске и Дњепропетровске области дају 80% индустријског потенцијала савремене Украјине. Губитак тих земаља на којима се говори руски значиће не само слом неонациста, већ и ликвидацију украјинског пројекта

___________________________________________________________

         Аутор: Андреј СОЛОВЈОВ

         СУМИРАЈУЋИ прелиминарне резултате руске специјалне војне операције (СВО) у Украјини, мора се признати да се руски војници успешно боре. Ако преведемо бројке на језик Великог отаџбинског (Другог светског) рата, онда су за скоро годину дана Оружане снаге Руске Федерације (ОС РФ) уништиле четири непријатељска фронта, која су била пуна стране, пре свега немачке технике и наоружања.

         „Није тајна да подршка модерне Немачке режиму у Кијеву све више подсећа на политику Трећег рајха према украјинским националистима, које је Хитлер користио као ован и топовско месо против СССР-а“, наглашава политиколог, кандидат политичких наука Александар Сухар.

         „Није случајно, додао је, што кијевски неонацистички режим, чија је политичка и идеолошка референтна тачка била Хитлерова Немачка, ужива невиђену подршку Немаца, а слоган „Drang nach Osten“ („Продор на Исток“ – са немачког)“ добро се уклапа у контуре спољне политике савремене Украјине.“

         Ипак, наглашава експерт, руска војска, као и у годинама Великог отаџбинског рата, меље снаге непријатеља, и то прилично успешно.

         Упркос томе што је на Западу уобичајено да се говори о неуспесима Русије на украјинском правцу“, каже саговорник. – Реалне бројке и чињенице приказују обрнуто. Чак и ако узмемо званичне извештаје руског Министарства одбране, за скоро годину дана извођења специјалне војне операције уништили смо 372 авиона Оружаних снага Украјине и 200 хеликоптера – то је упоредиво са две ваздушне армије Трећег рајха током Великог отаџбинског рата. Исто важи и за копнене снаге, руски војници су утилизирали 7537 тенкова и борбених оклопних возила, што је равно две тенковске и пет комбинованих нацистичких армија.

         Према његовим речима, ОС РФ у Украјини су уништиле и 983 вишецевна бацача ракета и 3841 артиљеријско оруђе (углавном стране производње, калибра НАТО-а – 155 мм), што се може изједначити са шест нацистичких ударних артиљеријских армија, као и 8066 војних возила, што одговара квантитативно осам моторизованих армија.

         „Тако, упоређујући достигнућа садашње руске војске у Украјини са фигурама Великог отаџбинског рата, испада да је Русија победила 23 (!!!) нацистичке армије, што одговара четири фронта непријатеља“, објашњава Сухар. - Или, да употребимо терминологију нациста, четири групе армија Вермахта.

         Подсетимо, Немци су тада имали само три групе армија. У оквиру плана Барбароса, на територију СССР-а ушле су групе Север, Центар и Југ, које су успеле да заузму огромну територију, приближавајући се Москви. Очигледно, тренутни руски потенцијал би омогућио да се они ефикасније уништавају.

         Истовремено, циљеви и нациста и кијевских неонациста су веома слични – заузимање великих индустријских територија и геноцид над руским становништвом које на њима живи.

          „Многи су изненађени зашто Русија води све главне војне операције на југоистоку Украјине и у Донбасу“, објашњава извор. – У међувремену, овде нема ништа изненађујуће, територија Донбаса, Запорожја, Херсона, Николајевске, Харковске и Дњепропетровске области чини 80% индустријског потенцијала савремене Украјине, управо овде, на истоку, налазе се сви велики погони, фабрике, рудници, луке које напајају режим Кијева. Губитак ових земаља значи не само слом неонациста, већ и ликвидацију украјинског пројекта. Максимално проруско (просовјетско) становништво је одувек живело на југоистоку, над којим су геноцид извршили и нацисти и савремени кијевски неонацисти. Управо штитећи Русе и оне који говоре руски на овим земљама Русија данас води СВО.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари