Русија почиње производњу првих ловаца једноседа Checkmate

НА ИЗЛОЖБИ DUBAI AIRSHOW 2021 ПРЕДСТАВЉАЊЕ ТОГ РУСКОГ АВИОНА – ГЛАВНИ ДОГАЂАЈ

* Михаил Никитушкин , конструктор компаније Сухој, која је у саставу Обједињене авио корпорације, открио је да ће Checkmate покретати модификовани мотор АЛ-41Ф1

___________________________________________________________

          ПОЧЕО је рад на производњи неколико прототипова најновијег ловца Checkmate (Шахмат) у Комсомолску на Амуру – изјавио је генерални директор руске Ојједињене авио-компаније (у саставу је Ростеха) Јуриј Сљусар.

          Према његовим речима, биће произведено неколико тих ловаца-једноседа.

          Михаил Никитушкин , конструктор компаније Сухој, која је у саставу Обједињене авио корпорације, открио је да ће Checkmate покретати модификовани мотор АЛ-41Ф1.

          На изложби Dubai Airshow 2021 главни догађај било представљање руског борбеног авиона Checkmate. Представили су га министар индустрије и трговине Русије Денис Мантуров, генерални директор Ростеха Сергеј Чемезов и Сљусар.

          Заменик руског премијера Јуриј Борисов рекао је 17. септембра да би набавка ловаца Checkmate за Ваздушно-космичке снаге Русије могла да буде укључена у државни програм наоружања за 2024–2033.

          Чемезов је 20. јула рекао да ће цена новог ловца бити 25-30 милиона долара, док је Борисов додао да Русија већ има страног купца за Checkmate.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари