Military Watch: Русија са ракетама К-77М стиче опасну предност над авијацијом НАТО

ДИЗАЈНИРАНА ЈЕ СПЕЦИЈАЛНО ЗА ЛОВЦЕ ПЕТЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СУ-57 – ИМА ДОМЕТ ПРЕКО 190 КМ

* Упозорење: „К-77М може постати најефикаснија ракета ваздух-ваздух великог домета на свету и одиграти кључну улогу у враћању Русији ракетне супериорности коју је СССР у последњим годинама Хладног рата“

________________________________________________________

       НА ЗАПАДУ су се поново узврпољили. Подозревају да је Русија стекла ракетну предност у ваздуху која ће потрајати годинама.

       Узнемирила их је ракетаваздух-ваздух К-77М која је специјално дизајнирана за ловац пете генерације Су-57 јер са дометом већим од 190 километара омогућава тим авионима да са безбедних одстојања гађају противничке летелице.

       Military Watch оцењује: „Са прецизним пројектилима таквог домета Су-57 имају предност над (свим) западним ловцима. Поготово штом им активна фазна антенска решетка, која се налази у `носу`,  омогућава високу прецизност, а скривање непријатељских авиона чини фактички немогућим“.

       Military Watch додатно указује: „К-77М може постати најефикаснија ракета ваздух-ваздух великог домета на свету и одиграти кључну улогу у враћању Русији ракетне супериорности коју је СССР у последњим годинама Хладног рата“.

       Руске ваздушне снаге са њом ће имати убедљив одговор и на „претњу нове генерације коју ће представљати амерички пројектили AIM-260 који су у фази тестирања“.

       Military Watch наглашава да још није јасно колико широка ће бити употреба К-77М , али упозорава да НАТО-земље имају разлога да буду „озбиљно забринуте“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари