Како је Русија крстарећим ракетама „Калибар“ уништила преко 50 украјинских генерала и официра?

МОСКОВСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТИ О ВЕЛИКОМ УСПЕХУ СВОЈЕ ВОЈСКЕ У СПЕЦИЈАЛНОЈ ОПЕРАЦИЈИ

Крстарећи "Калибри"

* Сергеј ХАТИЉОВ: Савремени обавештајни алати омогућавају одређивање локација генерала и официра Оружаних снага Украјине са безмало 100-постотном вероватноћом. Такође, наше високопрецизно оружје стиже до Украјине са свих страна. Из Црног мора користимо „Калибре, из ваздуха тучемо „Кинжалима, а са земље користимо разна средства, укључујући и Искандере“

* Дмитриј БОЛТЕНКОВ: „Толико генерала и других важних официра могло се окупити на једном месту ради разраде планова за неку велику операцију. Место и време саветовања код Широке Даче утврдили су, нема сумње, наши обавештајци. Информације су могле доћи и од наше електронске шпијунаже

* Александар БАРТОШ: Нанета је озбиљна штета борбеној способности украјинске армије

______________________________________________________

       РУСКА војска је високопрецизним крстарећим ракетама великог домета „Калибар“ уништила командно место украјинских трупа код села Широка Дача, у Дњепропетровској области.

       У њему је у моменту удара био у току радни састанак командног особља украјинске стратешке групације „Александрија“.

       Министарство одбране РФ је потом саопштило да погинуло више од 50 генерала и високих официра Оружаних снага Украјине, укључујући и генералштабне, команду Каховске групе јединица, ваздушно-јуришне трупе и формација које дејствују у оперативној зони Николајев-Запорожје.

       Како су Руси дошли до овог свог несумњиво великог успеха?

       Војни експерт Дмитриј Болтенков прво наглашава да је војни врх Украјине изгубио много јер су за обуку једног команданта бригаде потребне године. И наводи:

       „Толико генерала и других важних официра могло се окупити на једном месту ради разраде планова за неку велику операцију. Место и време саветовања код Широке Даче утврдили су, нема сумње, наши обавештајци и то је, наравно, успех. Информације су могле доћи и од наше електронске шпијунаже. Вероватно су  наше сајбер-јединице добро функционисале украјински команданти“.

       Слично мисли и Сергеј Хатиљов, бивши командант специјалних снага руског ратног ваздухопловства, који је указао:

       „Утврђивање тачне локације украјинских генерала и официра код Широке Даче заслуга је наше обавештајне службе, специјалних снага и агената. Сви су омогућили бриљантну операцију за масовно уништавање непријатељских генерала“.

       Дописни члан Академије војних наука РФ Александар Бартош претпоставља да је све могло бити овако:

        „Све је било плод упорних и професионалних активности наших стручњака које су омогућиле да буду утврђени локација непријатеља, тачно време окупљања украјинских високих официра. Нанета је озбиљна штета борбеној способности украјинске војске“.

       Хатиљов је уверен да рускее специјалне снаге раде одличан посао и да добро знају где се налазе главни кијевски генерали, па чак и плаћеници који се боре на страни Оружаних снага Украјине:

       „Савремени обавештајни алати омогућавају одређивање локација генерала и официра Оружаних снага Украјине са безмало 100-постотном вероватноћом. Такође, наше високопрецизно оружје стиже до Украјине са свих страна. Из Црног мора користимо „Калибре“, из ваздуха тучемо „Кинжалима“, а са земље користимо разна средства, укључујући и Искандере“.

       Он додаје: „Главна тешкоћа је у одређивању времена и места окупљања војног врха Оружаних снага Украјине. Али, за ово имамо обавештајне, специјалне снаге, као и обавештајне информације. Ово је систематски рад, а не једнократна акција. Ударац је задат код Широке Даче зато што се на тој тачки припремала одређена операција, укључујући и коришћење западног наоружања. Ово неће бити последњи удар на високе украјинске официре“.

        Региструјте се на нашем Telegram каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари