Јапански научници: Нови ледени период на Земљи почеће кроз сто година

ОСЛОНИЛИ СЕ НА НАУЧНА ДОСТИГНУЋА НАШЕГ МИЛУТИНА МИЛАНКОВИЋА

* Истраживањем руководио Масајуки ИКЕДА са Универзитета Токија, а њихова главна прогноза гласи:Вероватно наступа епоха, која ће трајати и у наредних 10 милиона година, која ће бити  повољно време за живе врсте које су прилагођене влажној и хладнијој клими

_________________________________________________________________________

        МНОГИ се, поготово западни глобалисти, „убише“ да докажу да Земљи прети погибељно глобално загревање са пратећим катастрофалним последицама.

        А јапански научник Масајуки Икеда, који на Природно-математичком факултету Универзитету у Токијудржи предавања о космичким истраживањима која се тичу наше планете, тврди да нас кроз само сто година чека „ново ледено доба“.

        Икеда је водећи аутор студије о утицајумонсуна на климу и развој диносауруса пре 10 милиона година.

        Он и остали аутори студије ослонили су се на теорију Милутина Миланковића о колебању количине сунчеве светлости и радијације на Земљи у дужим временским периодима које условљава промена угла нагиба Земљине осе у односу на раван њене  орбите.

        Икеда и његови сарадници – који тврде да ће ледени период наступити кроз један век, „са плус/минус корекцијом у зависности од човекове емисије угљендиоксида“ – посебно наглашавају:

        „Вероватно наступа епоха, која ће трајати и у наредних 10 милиона година, која ће бити  повољно време за живе врсте које су прилагођене влажној и хладнијој клими“. рекао је.

        У студији Икеде и његових колега рачуна се са опадањем концентрације угљендиоксида, померањем "угла наклона" и одређеним захлађењем климе на Земљи.

         Указује се да је управо смањење концентрације угљендиоксида пре око 212 милиона година праћено јаким монсунима – у Тријасу - довело до повећања величине диносауруса и њиховог ширења по планети.

        У септембру 2019. је међународни тим научника закључио да је једна од највећих катастрофа у историји Земље - глобално ледено доба - настала због судара два велика астероида између орбита Марса и Јупитера.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари