Дугачак 6,4 метара, а тежак 1.075 килограма!

Највећи до сада познати крокодил на свету ухваћен на филипинском острву Минданао

  • Суперкрока – који ће из Гинисове књиге рекорда избацити аустралијског сабрата „Касијуса“ који је дугачак 5,48 метара – био лажно оптужен за нестанак локалног сељака

       ФИЛИПИНСКЕ власти су ухватиле највећег досада пронађеног и измереног крокодила на свету, након читаве серије кобних напада на локално становништво и стоку, преноси АФП. Међутим, нема доказа да је жртва вишенедељне хајке филипинских власти виновник ових напада.

       Слановодни крокодил дужине 6,4 метара и тежак 1.075 килограма је ухваћен у мочвари Агусан дел Сур на јужном филипинском острву Минданао. Тронедељна хајка на овог рептила је почела 15. августа, након нестанка једног сељака из градића Бунаван.

       Власти које управљају мочваром, као мамац су користиле пилетину, свињетину и псеће месо, а звер је ухваћена уз помоћ металног кабла. Суперкрока није убијен, а помоћу сонде је на непобитан начин утврђено да није био људождер, то јест –да у његовој утроби нема `људских остатака`.

       Иако му није доказана кривица, овај рептилски гигант ће бити затворен у националном парку у Бунавану и очекује се да ће бити највећа атракција не само локалног зоолошког врта.

       Његово смештање иза решетака може се узети као доказ да су руљи увек потребни лажни кривци. Није му помогло ни то што је професионални ловац на крокодиле, Роли Сумилер, који је и предводио хајку на суперкроку, изјавио да он можда није убица кога су тражили због наводног напада на човека.

       „Нисмо баш сигурни да је ово људождер, јер су крају виђени и други крокодили,“ изјавио је он за АФП. За сваки случај, рептил ће остати у заробљеништву.

       Иначe, овај несрећни суперкрока је потукао рекорд свог аустралијског сабрата „Касијуса“ који је дугачак 5,48 метара а живи у заточеништву у зоолошком врту „Маринленд Меланезија“ - на аустралијском Зеленом острву.

       „Касијус“ је актуелни шампион из Гинисове књиге рекорда.

 

Снимак крокодила:

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари