Ваздушно-космичка одбрана са 3.000 `дежурних` дневно

Оружане снаге Русије добиле нову формацију

  • Саопштено да ВКО располаже потребним средствима за обарање балистичких ракета вероватног противника које би могле атаковати најважније државне објекте. А такође свим што је потребно да се открију и држе под контролом `космички објекти` и све што би Русију могло да угрожава у космосу и из космоса и да – буде ли потребно – адекватно одговори на могуће претње

          РУСИЈА је добила нови род Оружаних снага: Ваздушно-космичку одбрану (ВКО) чији командни пункт је добио `прву дежурну смену` 1. децембра 2011. године.

         У надлежност новог рода руске армије прешли су: противракетна одбрана, ПВО, контрола космичког простора, лансирање сателита и управљање њима и упозоравање о ракетним нападима.   

         У састав ВКО  ушли су и `космичка команда`, команде ПРО и ПВО  и космодром Плесецк.

          «Јединице ВКО, како је саопштио портпарол новог рода Игор Золотухин, располажу потребним средствима за обарање балистичких ракета вероватног противника које би могле атаковати најважније државне објекте. А такође свим што је потребно да се открију и држе под контролом `космички објекти` и све што би Русију могло да угрожава у космосу и из космоса и да се – буде ли потребно – адекватно одговори на могуће претње.»

          Золотухин је открио да је ВКО  за `борбено дежурство` током 24 сата потребно више од 3.000 официра, војника и војних и цивилних стручњака.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари