Увежбавају одбијање напада тактичке авијације и ударних беспилотних летелица

НА ЈУГУ РУСИЈЕ - ОД КРИМА ДО КАВКАЗА - У ТОКУ ВЕЛИКА ПВО-ВЕЖБА КОЈА ЋЕ ТРАЈАТИ ДО 10. АПРИЛА

  • У одбијање напада укључени мобилни зенитни ракетни системи „Игла“, зенитни топовско-ракетни системи „Тунгуска“, зенитни артиљеријски системи „Шилка“ и зенитни ракетни системи С-300В, „Стрела-10“, „Тор“ и „Оса“

        НА ЈУГУ Русије одржавају се велике војне вежбе јединица снага Противваздушне одбране.

        У вежбама учествује више од 2.000 војника са 500 „комада“ наоружања.

         „Посаде ПВО система имају задатак да одбију нападе тактичке авијације, беспилотних летелица и нападе из високопрецизног оружја „противника“.

        Такође ће извести осматрање сложене ваздушне ситуације у условима електронске борбе“ - наведено је у саопштењу Јужног војног округа.

        У саопштењу се истиче да се вежбе, које ће трајати до 10. априла, изводе на 12 полигона у Јужном, Северокавкаском и Кримском федералном округу, као и у руским војним базама у Јерменији, Јужној Осетији и Абхазији.

        Војници ће задатке противваздушне одбране решавати помоћу мобилних зенитних ракетних система „Игла“, зенитних топовско-ракетних система „Тунгуска“, зенитних артиљеријских система „Шилка“, зенитних ракетних система С-300В, „Стрела-10“, „Тор“ и „Оса“.

        Током вежби за припаднике радарских јединица ће бити створени сложени услови ваздушне ситуације током одбијања масовних ракетних и авио-напада „противника“, наводи се у саопштењу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари