Ударни хеликоптер „Ноћни ловац” и званично предат руској армији

ОТКРИВА И УНИШТАВА СВЕ - ОД ЈЕДИНИЦА И ТЕНКОВА, ДО БРОДОВА И „ВАЗДУШНИХ ЦИЉЕВА”

         МИНИСТАРСТВО одбране Русије званично је увело у наоружање хеликоптер Ми-28Н „Ноћни ловац”, саопштила је прес служба холдинга „Хеликоптери Русије”.

         „Ударни борбени хеликоптер Ми-28Н „Ноћни ловац” кога производи холдинг „Хеликоптери Русије”, Министарство одбране Русије званично је примило у наоружање. Наредбу је још 22. новембра 2013. године потписао министар одбране Сергеј Шојгу” - наглашава се у саопштењу холдинга.

         И до званичног примања у наоружање, хеликоптер Ми-28Н већ је неколико година коришћен у војним јединицама.

         У министарству су га тестирали у различитим условима и спремали одговарајућу школску и материјано-техничку базу.

         Радови су обављани заједно са стручњацима предузећа овог холдинга – Московског хеликоптерског завода „М. Л. Мила” који је пројектант „Ноћног ловца” и „Росвертола” где се хеликоптер серијски производи од 2005. године.

         Ми-28Н („Ноћни ловац”) – основни је ударни хеликоптер Ратног ваздухопловства Русије.

         Намењен је за тражење и уништавање тенкова, оклопне механизације, живе силе противника; за уништавање заштићених објеката и циљева на земљи (одбрамбених ровова и објеката и сл.); постављених минских препрека. А такође: за тражење и уништавање бродова и других пловних средстава, за борбу са брзим и нисколетећим апаратима противника; уништавање спорих ваздушних циљева и дању и ноћу као и у свим метеоролошким условима.

         До овог момента, холдинг „Хеликоптери Русије” испоручили су Министарству одбране РФ неколико десетина хеликоптера Ми-28Н „Ноћни ловац”.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари