У руској армији први пут више профи-војника него оних који служе војни рок

ШОЈГУ: ТОЛИКО МЛАДИЋА ЖЕЛИ У ПРОФЕСИОНАЛНЕ ВОЈНИКЕ ДА МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ НЕКЕ МОРА ДА ОДБИЈЕ

  • Начелник Националног центра за управљање одбраном генерал-потпуковник Михаил МИЗИНЦЕВ: „Две бригаде, 12 одреда за специјалне операције, пет батаљона Ваздушно-десантних снага и морнаричке пешадије у потпуности се састоје од професионалних војника“

        РУСКА армија је принуђена да одбија грађане који желе да професионално служе војску, што сведочи о повећању престижа војне службе у Русији, оценио је Сергеј Шојгу.

        Руски министар одбране Русије додао је: „Ми смо већ у септембру почели са одвраћањем, због великог броја заинтересованих да служе војску, то не може да нас не радује. Већ у септембру смо, фактички, могли да испунимо план за ову годину и делимично за следећу“.

        По његовим речима, престиж и популарност професионалног служења војске достигли су такав ниво да људи прибегавају различитим лукавствима како би постали професионалци.

        Због настале ситуације треба обратити пажњу не на број војника, већ на њихов „квалитет“, истакао је министар одбране Русије.

        Начелник Националног центра за управљање одбраном - генерал-потпуковник Михаил Мизинцев - указао је да је у 2014. години примљено више од 70 хиљада професионалних војника. 

         „Први пут је број професионалаца - војника и наредника - већи од броја војника који служе војни рок - рекао је он.

         „План попуњавања јединица Оружаних снага Русије професионалним војницима испуњен је 94,1 одсто од планираног за 2014. годину“ - прецизирао је Мизинцев. 

        По његовим речима, у миротворним снагама, Ваздушно-десантним снагама, јединицама за специјалне операције и морнаричке пешадије број професионалних војника већи је од 16 хиљада.

         „Две бригаде, 12 одреда за специјалне операције, пет батаљона Ваздушно-десантних снага и морнаричке пешадије у потпуности се састоје од професионалних војника“ - прецизирао је начелник Центра.

        Мизинцев је напоменуо да је 23. јуна ове године на иницијативу Министарства одбране усвојен закон који грађанима омогућава да изаберу: једна година извршавања војне обавезе или две године служења професионално.

         „Спровођење закона омогућиће да се повећа број грађана са високим образовањем који војску служе професионално“ - нагласио је генерал Мизинцев. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари