ШОЈГУ: Генералштаб припрема план заштите Русије на Криму

СТАНОВНИЦИ ПОЛУОСТРВА БИЋЕ РЕГРУТОВАНИ У РУСКУ АРМИЈУ

ТЕК ОД НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

         РУСКИ Генералштаб разрађује план рада Министарства одбране до 2020. године у сфери заштите безбедности Руске Федерације на територији Кримског федералног округа, саопштио је министар одбране РФ, армијски генерал Сергеј Шојгу.

         „Наведени план ћемо размотрити на ванредној седници колегијума Министарства одбране 4. априла“ - рекао је министар.

Он је наложио својим заменицима и руководиоцима централних органа војне управе да „узму активно учешће у раду над тим документом и узму у обзир сва питања која су важна за одговарајуће функционисање војске“.

         Шојгу је напоменуо да је 24. марта - „како би проучио стање ствари“ - боравио у Републици Крим и Севастопољу, где се састао с руководиоцима нових федералних јединица РФ, као и с командантима војних јединица оружаних снага Украјине који су изразили жељу да наставе службу у Руској армији“.

         Такође, одржан је састанак с руководством Министарства одбране и Јужног војног округа „о питањима стационирања и развоја војске на Кримском полуострву, а на састанку су одређени основни правци даљег рада“.

         Шојгу је истакао да грађани Крима и Севастопоља у 2014. години неће бити позивани у војску, они ће прве позиве добити 2015. године.

         Министар је појаснио да се позивање Кримљана планира након што се с руским законодавством и регулативом Министарства одбране РФ усклади систем војне евиденције грађана и рад војних комесаријата на територији новопримљених федералних јединица Русије.

         „Претпоставља се да ће они служити на Кримском полуострву до краја 2016. године, а након тога и на целој територији Руске Федерације“ - истакао је Шојгу.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари