Шест нових ловаца Су-34 стигло у авио-пук руског Јужног војног округа

СУ-34 ДОБИЛИ И ТОП ОД 30 МИЛИМЕТАРА,

А МОГУ ДА ЛЕТЕ ДО 4000 КИЛОМЕТАРА

Су-34

        ШЕСТ најмодернијих ловаца-бомбардера Су-34 стигло је у посебни авио-пук руског Јужног војног округа чиме је авио-парк пука обновљен за 75 одсто. 

        У најскорије време у обједињено Ратно ваздухопловство и противваздушну одбрану Јужног војног округа стићи ће још 40 савремених летелица као што су модернизовани ловци Су-27, јуришни хеликоптери Ми-35.  

         „Сагласно плану поновног опремања трупа Јужног војног округа, у посебни јуришни авио-пук, који се налази у Ростовској области (град Морозовск), стигла је партија од 6 најновијих ловаца-бомбардера Су-34. Сви авиони су прошли контролу инжењера авио-пука у Морозову, који су потврдили спремност авиона за експлоатацију“ - каже се у саопштењу.   

        Према саопштењу, крајем октобра ће посаде Морозовског пука почети са планираном обуком у току које ће усавршавати ратно коришћење наоружања за гађање како ваздушних тако и наземених циљева. Нарочита пажња биће посвећена пуњењу авиона горивом у ваздуху како би се повећао њихов радијус деловања.    

        Вишефункционални ловац-бомбардер Су-34 по својим борбеним карактеристикама спада у класу „4+“. Међу специјалним особинама овог авиона су: повећана дужина лета до 4 хиљаде километара, максимална брзине до 1900 километара на сат и најмодернији систем управљања наоружањем.

        Су-34 је добио топ од 30 милиметара, а оптерећење му је повећано до 8 тона.  

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари