Süddeutsche Zeitung: Руски С-400 најбољи на свету - бољи и од америчког система Patriot

УТИЦАЈНИ НЕМАЧКИ ЛИСТ ОБЈАШЊАВА ЗАШТО СУ ВЕЛИКЕ ЗЕМЉЕ „СТАЛЕ У РЕД“ ЗА КУПОВИНУ”             

  • Немачки експерт за оружје, бивши пуковник Волфганг Рихтер, наглашава да С-400 не спада случајно у круг „најтраженијих војних производа у свету“ и додаје: „С-400 су несумњиво бољи од америчких система Patriot који су код нас у Немачкој”

         ПОТРАЖЊА за руским зенитним ракетним системима С-400 тако је велика да је званичник фабрике-произвођача кокетно изјавио да Süddeutsche Zeitung.

         Утицајни немачки лист подсетио је своје читаоце да су Москва и Пекинг још пре пола године договорили о купопродаји С-400, а да је одмах потом у ред стала Индија.

         За њима су уследила два велика аранжмана: са Турском, па са Саудијском Арабијом.

         Süddeutsche Zeitung наводи и да је Владимир Путин открио да С-400 желе и земље Југоисточне Азије, још неке државе Блиског Истока, а и „неке друге”.

         Немачки лист процењује да Анкара купује С-400 да би Вашингтону – иако је чланица НАТО – продемонстрирала да одустаје од даље америчке војне помоћи и да може без америчког наоружања.

         Süddeutsche Zeitung указује да тај „акт политичке непослушности“ за Турску не би имао смисла да руски ракетни систем нема предности:

         „Модернизовани мобилни систем С-400 чини фактички цела група лансирних рампи и веома је убојит јер може да истовремено открива и аутоматски гађа различите циљеве: ловце, високолетеће шпијунске авионе, балистичке ракете, крстареће ракете, дронове и невидљиве бомбардере”.

         Немачки лист посебно наглашава:

         „Тај ракетни систем већ је доказао своју супериорност над осталима. Т оје уистину најбољи систем ПВО у свету. Бољи од свих других који постоје“.

         Немачки експерт за оружје, бивши пуковник Волфганг Рихтер, наглашава да С-400 не спада случајно у круг „најтраженијих војних производа у свету“ и додаје:

         „С-400 су несумњиво бољи од америчких система Patriot који су код нас у Немачкој”.

         Рихтер на овај начин индиректно допушта могућност да Пентагон за себе има и неку побољшану верзију система Patriot...

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари