Руски Ту-22М3 увежбавали потапање бродова NATO у Црном мору

У АВГУСТУ 2008. БОМБАРДОВАЛИ АЕРОДРОМЕ

И СКЛАДИШТА МУНИЦИЈЕ АРМИЈЕ ГРУЗИЈЕ

Ту-22М3

  • Бомбардери заједно са ракетним системима „Искандери-М“ тренирали комбиновани удар високопрецизним оружјем по најважнијим циљевима на земљи и у ваздуху

          ДВА руска далеколетна бомбардера Ту-22М3 увежбавала су данас рактене ударе срачунате на потапање ратних бродова NATO („условног противника“) у Црном мору.

          Ова вежба била је само део шире провере спремности руског Западног војног округа за коришћење високопрецизног оружја великог домета.

          Осим два поменута Ту-22М3, у вежби је учествовала и једна ракетна јединица округа наоружана оперативно-тактичким ракетним системима „Искандер-М“.

          Ту-22М3 и „Искандери-М“ су „тренирали“ комбиновани удар високопрецизним оружјем по најважнијим циљевима на земљи и у ваздуху.

          У Црном мору су тренутно три ратна брода NATO: по једна француска и америчка фрегата и један француски шпијунски брод. Руска поморска авијација и радари непрекидно их држе „на оку“.

          Половином јуна у Црно море треба да уплови и италијански шпијунски брод „Елетра“.

          Француски шпијунски брод под присмотром држи један руски ратни брод, па је вероватно да ће се „Елетра“ наћи у његовој надлежности.

          У априлу је руски Су-24 чак 12 пута пролетео поред америчке крстарице „Доналд Кук“.

          Оружане снаге Русије имају више од 150 Ту-22М3.

          За време кратког рата у Јужној Осетији 2008. године, Русија је користила те авионе за бомбардовање украјинских аеродрома, складишта муниције и већих војних јединица.

          Незванично, један од тих авиона био је тада оборен.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари