Руски Национални центар за управљање одбраном стартује 1. децембра

У РЕАЛНОМ ВРЕМЕНУ ЋЕ ПРАТИТИ И КООРДИНИСАТИ И СВЕ ФАЗЕ ПРОИЗВОДЊЕ И ПОПРАВКЕ ТЕХНИКЕ

  • Налази се на Фрунзенском кеју Москве, а министар одбране РФ Сергеј Шојгу и руководство Генералштаба ОС Русије преселиће се у њега из садашње зграде МО у улици Знаменка
  • НЦУО треба да постане мозак армије. У перспективи, техничка опремљеност Центра омогућиће да се у реалном времену добијају потребни подаци са целе територије Русије, анализира развој ситуације и припремају предлози  руководству земље за доношења оперативних и стратешких одлука - у миру и рату
  • Безбедност Центра је потпуна, што укључује и заштиту од нуклеарног напада     

         НАЦИОНАЛНИ центар за управљање одбраном (НЦУО) Русије заживеће у пуној мери од 1. децембра и, поред својих основних задатака, бавиће се обуком руководстава војних предузећа, рекао је у интервјуу листу  „Росијскаја газета” начелник Главне оперативне управе (ГОУ) Генералштаба Оружаних снага Русије Андреј Картаполов.

         Прве смене НЦУО Русије ступиле су на дежурство 28. марта.

         НЦУО треба да постане мозак армије. У перспективи, техничка опремљеност Центра омогућиће да се у реалном времену добијају потребни подаци са целе територије Русије, анализира развој ситуације и припремају предлози за доношење оперативних и стратешких одлука од стране руководства земље у миру и рату.

         „Центар ће се бавити и обуком руководилаца федералних извршних органа и директора војних предузећа. Могуће је да ће се у будућности наставни програм повећати, а време за његово савладавање продужити” —  прецизирао Картаполов.

         По његовим речима, Центар ће у реалном времену пратити и координисати све фазе производње и поправке технике — „почевши од закључења државног уговора и започињања производње, па све до испоруке конкретног модела оружја конкретној војној јединици”.

         „Истовремено, стручњаци Центра ће се бавити свиме што је везано за припрему места за чување оружја и технике, селекцијом и обуком јединица и посада за управљање ратним оруђима и техником” — рекао је Картаполов.

         Он је додао да ће главни задатак НЦУО бити „спајање свих токова војних информација”.

         „То ће омогућити да се у реалном времену, у конкретном сату и чак минуту познаје ситуација у целој војсци — све до последње јединице оружаних снага и сваког објекта Министарства одбране” — истакао је начелник ГОУ Генералштаба ОС Русије.

         Он је нагласио да Центар неће дуплирати функције Генералштаба, пошто се овај „бави питањима текућег, будућег и дугорочног планирања” а Национални центар „припрема предлоге непосредно везане за догађаје”.

         Министар одбране Русије Сергеј Шојгу и руководство Генералштаба ОС Русије преселиће ће из зграде Министарства одбране у московској улици Знаменка у Национални центар за управљање одбраном на Фрунзенском кеју Москве.

         Представник Генералштаба је додао да ће безбедност Центра потпуна, што укључује и заштиту од нуклеарног напада.      

         „Тај фактор је, подсетићу, увек узиман у обзир приликом изградње најважнијих објеката” – рекао је он.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари