Руске копнене снаге oбезбеђиваће Олимпијаду у Сочију

УЧЕСТВУЈУ У ПРОТИВТЕРОРИСТИЧКИМ ОПЕРАЦИЈАМА НА СЕВЕРНОМ КАВКАЗУ,  ПОМАЖУ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА

Pantsir-S1 који ће бити коришћен за обезбеђивање Олимпијских игара у Сочију

         РУСКЕ Копнене снаге ће се се старати о безбедности Олимпијаде у Сочију. Војници ће надзирати ситуацију на Олимпијади и, у случају ванредних догађаја, моћи ће да примене одговарајуће мере, пренела је агенција РИА Новости.

         Иначе, учествују у осујећивању ванредних ситуација и санирању њихових последица, како природних, тако и оних изазваних људским деловањем. Такође, учествовују и у борби против тероризма и у обезбеђивању евентуалног режима ванредног стања.

         „Те активности могу бити: спречавање и санирање последица поплава у Далекоисточном федералном округу; омогућавање безбедне припреме олимпијских и параолимпијских игара у Сочију; учешће у противтерористичким операцијама на северном Кавказу” – рекао је главнокомандујући Копнених снага, генерал-пуковник Владимир Чиркин.

         Чиркин је ово изјавио на свечаном скупу поводом 1. октобра – Дана Копнених снага Русије.

         Он се захвалио ветеранима Великог отаџбинског рата присутним у сали Централног академског театра Руске армије, који су, како је генерал истакао, „у суровим годинама спасили државу од фашистичке куге”.

         „Топле речи захвалности и признања упућујем ветеранима Копнених снага, официрима, онима који су у послератним годинама радили и још увек раде све што је у њиховој моћи за изградњу и развој нашег рода оружаних снага, као и војницима који су прошли тежак пут у Авганистану, Чеченији, Дагестану и на другим кризним тачкама на планети” – додао је Чиркин.

         Заменик начелника главне организационо-мобилизационе управе Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал-мајор Јевгениј Бурдински изјавио је да да војници из спортских рота могу да учествују на Зимској олимпијади у Сочију. „Спорстке чете су најактуелније уочи Зимске олимпијаде у Сочију, јер се надамо да ће млади људи који долазе у војску такође учествовати и ући у репрезентације Русије“ – рекао је он.

         XXII Зимеске олимпијске игре биће одржане у Сочију од 7. до 23. фебруара 2014. године.

         После њих – од 7. до 16. марта – одржаће се XI Зимске параолимијске игре.

         Олипмијада у Сочију биће рекордна по броју спортских такмичења, па је, услед тога, направљен и рекордан број медаља – око 1.300.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари