Руска армија почела да балистичке ракете „Топољ-М“ спушта у шахте

ТОКОМ 2013. ТРИ РУСКЕ ДИВИЗИЈЕ

БИЋЕ НАОРУЖАНЕ НОВИМ РАКЕТНИМ СИСТЕМИМА

        РУСКА елитна Таманска дивизија добила је савремени ракетни систем „Топољ-М“. Али, то је тек половина вести јер је још важније што је тај иначе надземни систем сад „сишао по земљу“ јер је постављен у шахте.

       „Топољ-М“ је ракетни пете генерације а постављен је у Татишћевској ракетној јединици те дивизије и већ је шести шахтни по реду. Заменио је „топоље“ којима је истекао рок службе, јер су већ преко 20 година на стражи одбране Руске Федерације.

       „Овај систем ће бити даље усавршаван, а и овако је довољно моћан за пробијање противничке ракетне одбране. У стању је да погађа све циљеве на тероторији потенцијалног противника у свим условима“ - овако је новопостављени ракетни комплекс окарактерисао заменик начелника Таманске дивизије за меатеријално-техничко обезбеђење.

       Командант руске Ракетне војске за стратешке намене (РВСН) Сергеј Каракајев, у разговору са новинарима рекао је да ће 2013. године три дивизије РВСН бити наоружане новим ракетним комплексима, а у још две ће почети припреме за опремање таквим наоружањем.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари