Руска армија до 2020. добија 90 ловаца Су-35С

Добио ново крило, нови мотор и нови систем управљања

* Су-35 представља модернизовани мултиманеварски вишефункционални ловац генерације «4++». У његовој производњи су коришћене технологије пете генерације које обезбеђују супериорност над ловцима исте класе. Ова машина представља модернизовани Су-27СМ3

* Радарска уочљивост ловца, у поређењу са авионима четврте генерације, самањена је неколико пута

* Авион може да лети шест хиљада сати, рок експлоатације је 30 година

          РАТНО ваздухопловство РФ планира да купи око 90 најновијих ловаца Су-35С до 2020. године - саопштио је представник Министарства одбране пуковник Владимир Дрик.

          «Су-35С представља верзију најбоље модернизације авиона Су-27СМ3. Он ће да замени светски познатог ловца Су-27 и његове модификације. До 2020. године ратно ваздухопловство планира да купи око 90 таквих савремених суперманевришућих борбених машина» - саопштавају из министарства одбране.

          Он је напоменуо да ће до краја 2020. године у Државни центар за припрему авиационог персонала и војна тестирања министарства одбране РФ (у Липецку) - ради обављања војних проба - бити допремљено шест нових авиона Су-35С. Четврти серијски вишефункционални ловац генерације «4++» Су-35  компанија «Сухој» је предала министарству одбране РФ на заједничка државна тестирања до краја марта.  

          «Тренутно најновији ловац Су-35С пролази редовну фазу тестирања у Ахтубинском државном центру за летачка тестирања минисарства одбране РФ `Чкалов`. Сви радови, који су везани за државна тестирања овог авиона обављају се у складу са утврђеним планом» - истакао је Дрик.

          Серијск а Су-35С производи авио-концерн «Гагарин» (Комсомољск на Амуру) у складу са државним уговором који је 2009. године потписан са министарством одбране. Уговор о пројектовању и испоруци 48 ловаца Су-35 министарству одбране РФ у периоду до 2015. гоидне потпидали су компанија СУХОЈ и министарство одбране за време авиациионе изложбе МАКС-2009 у августу 2009. године.

          Овај авион је добио ново крило, нови мотор и нови систем управљања.

          Особина која овај авион разликује од осталих је нови комплекс авионике на основу дигиталног информативно-управљачког система, нови радар са фазном антенском решетком и већом могућношћу за откривање ваздушних циљева, увећаним бројем циљева који се прате и гађају.

          Радарска уочљивост ловца, у поређењу са авионима четврте генерације, самањена је неколико пута.

          Авион може да лети шест хиљада сати, рок експлоатације је 30 година.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари