Русија проверава борбену готовост свог Западног војног округа

ДО 5. ЈУНА ЋЕ ТРАЈАТИ ТАКТИЧКА ВЕЖБА РАКЕТНЕ ЈЕДИНИЦЕ ЗВО И КОМАНДЕ СТРАТЕШКЕ ЈЕДИНИЦЕ

  • Користиће се и ракетни системи „Искандер”, а превиђено комбиновано гађање „критично важних објеката замишљеног противника” високопрецизним оружјем са копна и из ваздуха

         ОРУЖАНЕ снаге Русије проверавају борбену готовост својих војних јединица у Западном војном округу које су опремљене високопрецизним оружјем великог домета, саопштила је прес-служба Министарства одбране Русије.

         „У оквиру планске провере борбених могућности јединица Оружаних снага Руске Федерације опремљених високопрецизним оружјем великог домета, у периоду од 27. маја до 5. јуна 2014. године одржава се тактичка вежба ракетне јединице Западног војног округа и Команде стратешке авијације.

         У вежби учествује једна ракетна јединица Западног војног округа која располаже оперативно-тактичким ракетним системом „Искандер-М” и стратешким авионима” — наводи се у саопштењу.

         Прес-служба је појаснила да се у оквиру вежбе одрађују задаци комбинованог гађања критично важних објеката замишљеног противника средствима високопрецизног оружја са копна и из ваздуха.

         Током планских вежби биће проверен централизовани систем аутоматизованог управљања, извиђања, гађања, радио-електронске борбе, везе и информационе подршке високопрецизног оружја.

         Ефикасност гађања мета од стране ракетних јединица процењиваће се помоћу беспилотних јединица руске производње опремљених савременим дигиталним средствима за визуализацију и пренос података.

         „Видео сигнал из извиђачке летелице шаље се у реалном времену на пункт управљања и контроле на полигону, као и у центар за борбено управљање из којег је руковођено ракетним лансирањем и гађањем” — истичу у Министарству одбране Русије.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари