Русија произвела нове ракете земља-ваздух кратког домета

         РУСКА армија је у Смољенску - на конференцији о  противваздушној одбрани - представила модел свог новог ракетног система земља-ваздух „Сосна“ кратког домета.

         Како је саопштио начелник Противваздушне одбране копнених снага РФ генерал-мајор Александр Леонов, ракетни систем земља-ваздух „Сосна“ кратког домета још није прошао државна испитивања и још није донета одлука о његовом укључивању у наоружање. 

         Конструктори „Сосне“ су у Смоленску појаснили да је он предвиђен за заштиту војних јединица од ваздушних напада и извиђања потенцијалног непријатеља приликом било каквих борбених операција, укључујући и маршеве.

         Нови систем земља-ваздух ефикасно функционише у свако доба дана и ноћи и у условима ограничене видљивости, при природним или вештачким ометањима. 

         Наступивши на конференцији, генерал Леонов је подвукао да „Средства за ваздушни напад - представљају основну војну претњу из ваздушног простора од које је неопходно имати поуздану заштиту“.  Па наставио:

         „У последњих 20 година дошло је до знатног напретка средстава за ваздушни напад, али и ми имамо идеје како се са њима изборити. У току је, у суштини, замена читаве генерације средстава за ваздушни напад и средстава ПВО“.

         М. Петрова

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари