Русија од почетка 2013. продала оружја за више од седам милијарди долара

РУСКА ВОЈНА ТЕХНИКА У 66 ЗЕМАЉА СВЕТА, А СА 85

МОСКВА ИМА СПОРАЗУМЕ О ВОЈНО-ТЕХНИЧКОЈ САРАДЊИ

         РУСИЈА је од почетка 2013. године од продаје оружја и војне технике инкасирала више од седам милијарди долара.

         Ово је, како је пренела агенција ИТАР-ТАСС, саопштио директор Федералне службе за војно-техничку сарадњу Александар Фомин.

         „До данашњег дана смо продали производа војне намене у вредности од преко седам милијарди америчких долара, што је безмало пола од планираног. У том смислу, за сада испуњавамо план“, - додао је он.

         Тај износ би ускоро могао да се повећа. Русија је примила авансну уплату по уговору за испоруку оружја Ираку.

         „Уговор с Ираком је закључен и ступио је на снагу, производња је започета. Уговор је потписан у Москви приликом посете ирачког премијера Маликија и углавном се односи на испоруку хеликоптера Ка-52 у вредности од четири милијарде долара“, изјавио је први човек руске државне корпорације „Ростехнологије“ Сергеј Чемезов.

         Укупна вредност уговора је 4,3 милијарде долара.

         Руска војна техника специјалне намене испоручује се у 66 земаља света, а са 85 земаља закључени су споразуми о војно-техничкој сарадњи.

         Вредност извоза руских роба војне намене у 2012. износила је 15,16 милијарди долара, остварење тог плана било је 111,8%.

         Вредност извоза из 2012. у поређењу са 2011. порасла је за 2 милијарде - 2011. године Русија је од извоза инкасирала 13,2 милијарди долара.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари