Русија дигитализује своје Ваздушно-космичке снаге

ПОСТАВЉАЊЕ ОПРЕМЕ ЗА СИСТЕМ САТЕЛИТСКЕ ВЕЗЕ „ПРИМОРКА”

ПОЧЕЛО ОД КОСМОДРОМА ПЛЕСЕЦК И КОСМИЧКЕ КОМАНДЕ ВКС

  • Све јединице ВКС до 2018. ће у потпуности прећи на савремене технологије преноса и обраде података

          РУСКЕ Ваздушно-космичке снаге на својим „објектима“ постављају нову опрему која ће им омогућити да до 2018. пређу на савремене дигиталне технологије преноса података, изјавио је агенцији  ИТАР-ТАСС званични говорник ВКС Русије Дмитриј Зењин.

         „Ради побољшања преноса телеметријских података приликом летачко-конструкторских тестирања и редовне употребе ракетно-космичке технике, на објектима космодрома Плесецк и Космичке команде Ваздушно-космичких снага у току је постављање опреме за систем сателитске везе „Приморка“ - рекао је он.

         Осим тога, по Зењиновим речима, у јединицама ВКС уводе се нове дигиталне радио-рејелне станице, аутоматске телефонске станице за затворену и отворену телефонску везу, локалне рачунарске мреже за брзи пренос података.

         „У оквиру програма преласка на савремене дигиталне технологије за везу, у јединицама ВКС већ се користе системи колективне и појединачне комуникације путем видео конференције - каже Зењин. - Њихово увођење омогућило је да се значајно повећа ниво сарадње између делова ВКС, као и да се скрати време доношења одлука у управљању војском“.

         По његовим речима, планирани темпо имплементације нових дигиталних система и обнављања целог спектра средстава за сателитску везу, радио-станица са КТ и УКТ опсегом, комплекса за техничку подршку и сервис средстава за везу омогућиће да до 2018. све јединице ВКС у потпуности пређу на савремене технологије преноса и обраде података.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари