Русијa ће у 2015. имати већ седам бригада наоружаних ракетама „Искандер-М“

УНИШТАВАЈУ СВЕ ДО ПОДЗЕМНИХ КОМАНДНИХ ЦЕНТАРА, А МОГУ ДА НОСЕ И НУКЛЕАРНЕ БОЈЕВЕ ГЛАВЕ

  • Копнене снаге Русије добиће до 2020. године преко 11.000 нових тенкова и других оклопних возила

         РУСКА армија ће у 2015. години имати седам бригада наоружаних ракетним системима „Искандер-М“, наводи агенција РИА Новости, цитирајући главнокомандујућег Копнених снага Русије генерал-пуковника Олега Саљукова.

         „У овом тренутку, у складу са дугорочним државним уговором, војсци су већ испоручена четири бригадна система „Искандер-М“. До краја године планира се испорука још једног – за ракетну јединицу Централног војног округа.

         У 2015. години планирана је испорука два бригадна комплета „Искандера“ за ракетне јединице Јужног и Источног војног округа“ — саопштио је Саљуков.

         „Искандер“ је један од најјачих ударних система Копнених снага Русије.

         Помоћу бојевих глава различитих врста, може да уништава различите циљеве — од противничке војске до подземних командних центара. Ракете по потреби могу да носе и нуклеарне бојеве главе. 

         Такође, Копнене снаге Русије у наредних пет година добиће пет хиљада оклопних возила и шест хиљада модернизованих тенкова и војне технике која уз њих иде, као и око 14 хиљада модерних возила“ – рекао је Саљуков.

         Он је напоменуо да у складу с одлуком председника Русије Копнене снаге до 2020. године треба да имају 70 одсто модерног наоружања и војне технике.

         У том циљу, прецизирао је генерал, „планирана је набавка модернизованих тенкова Т-72Б3, који су се одлично показали на тенковском бијатлону и током војних вежби „Восток-2014“, борбених возила пешадије БМП-3, модернизованих борбених возила пешадије БМП-2 и оклопних транспортера БТР-82А“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари