РОГОЗИН: Русија треба да сама производи све што је потребно њеним Оружанима снагама

ЖЕЛИ ДА РУСКА АРМИЈА ДО 2020. БУДЕ ЈЕДНА ОД НАЈБОЉИХ И ТЕХНИЧКИ

НАЈОПРЕМЉЕНИЈИХ И НАЈИНТЕЛЕКТУАЛНИЈИХ НА СВЕТУ

Дмитриј Рогозин

        РУСКИ вицепремијер Дмитриј Рогозин - говорећи на саветовању о државним поруџбинама у сфери у одбране - обзнанио је: да ће Руска Федерација форсирано прећи на сопствену производњу свега што је потребно њеним Оружаним снагама и одбрани земље.

        „Ситуација сада постаје све сложенија и сложенија, после догађаја у Украјини и на Криму. Суочени смо са свим могућим претњама и санкцијама и из земаља са којима смо повезани реалном сарадњом и најразличитијим врстама уговора. Зато одсад треба да радимо ослањајући се на сопствене снаге и дамаксимално напуштамо, по мом мишљењу, погубну политику да штошта од онога што нам је потребно за одбрану само „склапамо“. Због пристајања наиндустријску сада смо доспели у велику зависност“ - рекао је заменик председника руске владе.

        Влада размишља о варијантама оперативног противдејства и супституције увоза као и о организаицији производње у руским предузећима, каже Рогозин.

        „Тренутно тражимо варијанте за оперативна дејства“ - истиче Рогозин.

        Он сматра да би „боље било да се то не чини, већ иницијално бирати своје решење и властиту производњу за све што је неопходно и што је потребно за нашу одбрамбену индустрију и опремање Оружаних снага РФ“.

        Заменик руског премијера иницирао је и да се размотри питање реорганизације властитих предузећа у циљу супституције увоза.

        Рогозин је, приликом сусрета са студентима у Новосибирску, на сусрету са студентима у Новосибирску, иступио са прогнозом: да ће Оружане снаге Русије до 2020. године постати једна од најсавременијих и најбоље опремљених у свету

        На програме поновног наоружања и модернизације армије који су започети 2011. године, а до 2020.у плану је да се потроши 20 билиона рубаља (571 милијарда долара). Планира се да удео савремене технике у армији нарасте на 70 одсто.

        „Наша армија и Ратна морнарица ће до 2020.Године бити једне од најбољих и технички најопремљенијих и најинтелектуалнијих Оружаних снага“ - рекао је Рогозин.  

        Како је саопштено тренутно је војска за Ваздушно-космичку одбрану опремљена савременим оружјем на нивоу од 60 одсто, стратешке нуклеарне снаге и Ратна морнарица - на 50, Ратно ваздухопловство за 45 одсто. Најнижи показатељ је у Копненим снагама и износи 20 одсто.  

        Осим тога, у Русији се паралелно реализује програм опремања војно-индустријског комплекса. На те циљеве до 2020. године у плану је да буде потрошено 3 билиона рубаља (85,7 милијарди долара). 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари