Ракетна крстарица „Москва“ успешна у Атлантику

РУСКИ АДМИРАЛСКИ БРОД КРСТАРЕЋОМ РАКЕТОМ УНИШТИО НАДВОДНИ ЦИЉ

         АДМИРАЛСКИ брод здружене борбене групе Ратне морнарице Русије, ракетна крстарица „Москва“, извршио је у Атлантском океану лансирање крилате ракете и погађање надводног циља. Ово је руској агенцији ИТАР- ТАСС изјавио шеф информационе службе Црноморске флоте капетан I класе Вјачеслав Трухачов.

         „Гардијска ракетна крстарица "Москва" извршила је у Атлантском океану испаљивање крилате ракете у замишљени надводни циљ. Ракета је погодила циљ“ – рекао је Трухачов.

         Према његовим речима, да би се извршила објективна контрола, коришћен је бродски хеликоптер Ка-27ПС, чија посада је потврдила успешност гађања. Такође, у току извршавања задатака на организацији противваздушне одбране борбене групе, посада ракетне крстарице извршила је гађање ваздушног циља зенитно-ракетним системом "Оса" и бродском артиљеријом.

         У здружену борбену групу Ратне морнарице Русије, која дејствује у Атлантском океану, улазе крстарица "Москва", велики противподморнички брод Северне флоте „Вицеадмирал Кулаков“ и помоћни бродови.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари