Представљен и аутомат „АК-9” који пуца без пламена и звука

КОНЦЕРН „КАЛАШЊИКОВ” ПРОШИРИО СВОЈУ ИЗВОЗНУ ЛИНИЈУ ОРУЖА КОЈА УКЉУЧУЈЕ И ПИШТОЉ-ЈУРИШНУ ПУШКУ „ВИТЕЗ-СН”

AK-9

         КОНЦЕРН „Калашњиков”, који улази у састав руске Државне корпорације „Ростех”, представио је на међународном сајму „Интерполитех-2013” више од 40 производа војне и цивилне намене и учествовао у показном пуцању у затвореном простору.

         На „Интерполитех-2013” први пут је представљен карабин „18,5 КС-К”, који ће користити полиција, а представљени су и малокалибарска снајперска пушка „СВ-99” и пиштољ-јуришна пушка „Витез-СН”.

         Указом председника Русије ови модели стављени су на списак бр. 1, на коме се налазе производи које Федерална службе за војно-техничку сарадњу може извозити.

         На сајму је одржано и показно пуцање у затвореном простору, у којем су учествовали представници Главне команде Унутрашње војске (руска варијанта жандармерије) Министарства унутрашњих послова РФ.

         Заменику главнокомандујућег Унутрашње војске Јурију Бабкину и командирима специјалних јединица показани су аутоматска пушка „АК-103-3”, модернизована снајперска пушка „СВДМ”, као и аутоматска пушка „АК-9” за пуцање без пламена и звука, која је конструисана уз активну сарадњу МУП-а Руске Федерације.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари