Оружане снаге РФ провериле борбену готовост својих нуклеарних стратешких потенцијала

МИНИСТАР ОДБРАНЕ РФ СЕРГЕЈ ШОЈГУ ОБНОВИО ПРАКСУ

НЕПЛАНИРАНИХ ПРОВЕРА СТАЊА ЈЕДИНИЦА И РОДОВА ВОЈСКЕ

Сергеј Шојгу

  • Изненадну проверу наредио врховни главнокомандујући Владимир Путин, а његов прес-секретар Дмитриј Песков саопштио: „Током вежбе су лансиране балистичке ракете и били активирани системи ПВО и противракетне одбране. Сва лансирања су била успешна, сви условни циљеви су били погођени“
  • Јединице Ваздушно-космичке одбране су - у оквиру ове узбуне-вежбе - са полигона Капустин Јар у Астраханској области извеле гађања ракетним системима С-300 „Фаворит“ и С-400 „Тријумф“
  • Руска Ваздушно-космичка одбрана је потом добила наредбу да „одбије масовни ракетни и авио-удар условсног противника“

        ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације данас су - под руководством свог врховног главнокомандујућег Владимира Путина - извршиле изненадну проверу стања својих нуклеарних снага за стратешко обуздавање, снага ваздушно-космичке одбране, морнарице и далеколетне авијације.

        Како је саопштио Путинов прес-секретар Дмитриј Песков, ова „изненадна провера“ била је уједно и својеврсна вежба поменутих видова Оружаних снага РФ.

        „Током вежбе су лансиране балистичке ракете и били активирани системи ПВО и противракетне одбране. Сва лансирања су била успешна, сви условни циљеви су били погођени“ - нагласио је Песков.

        Јединице Ваздушно-космичке одбране су - у оквиру ове узбуне-вежбе - са полигона Капустин Јар у Астраханској области извеле гађања ракетним системима С-300 „Фаворит“ и С-400 „Тријумф“.

        Истовремено су на полигону „Ашалук“ обваљена гађања ракетно-топовским системима „Панцир-С“ који су - заједно са С-300 и С-400, поред осталог, увежбавали „одбрану условне територије у ситуацији са озбиљним сметњама“.

        Снаге Ваздушно-космичке одбране су потом добиле наредбу да „одбију масовни ракетни и авио-удар условног противника“.

        Министарство одбране РФ је по завршетку вежбе саопштило: „Јединице које су учествовале у вежби успешно су уништиле више од 15 ракета-мета које су имитирале аеродинамичке и балистичке циљеве који су се кретали различитим брзинама на различитим висинама“.

        Откако је на његовом челу генерал армије Сергеј Шојгу, руско Министарство одбране обновило је праксу - изненадних, непланираних провера борбене готовости војних округа и целих родова војске.

        Прва велика провера овог типа била је средином фебруара у Централном војном округу, а за њом је уследило још неколико.

        (РИА Новости - Факти)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари