Нова пушка, пиштољ и снајпер за Министарство одбране Русије

ОРУЖАНЕ СНАГЕ РУСИЈЕ ДО 2020. ИМАЋЕ 80 ОДСТО НОВОГ НАОРУЖАЊА

         РУСКО Министарство одбране ускоро ће добити нове пиштоље и пушке. Конструисао „Централни научно-истраживачки институт за прецизну машиноградњу”. Стручњаци тренутно раде и на снајперу, наводи РИА Новости.

         „Институт је на захтев Министарства одбране конструисао нови пиштољ, који је решио све проблеме које има пиштољ Јаригина” – истакао је генерални директор института Дмитриј Семизоров.

         Оне је додао да ће пиштољ ускоро бити представљен стручњацима Министарства одбране. Такође је рекао да је Институт за Министарство одбране конструисао и нову пушку. „Тренутно се на захтев Федералне службе за заштиту и ФСБ конструише снајперска пушка” – рекао је Семизоров.

         По његовим речима, снајпер укључује пушку, нишан и муницију. „Спремни смо да у најскорије време, мислим до краја октобра, демонстрирамо његов рад наручиоцима и да кренемо са државним испитивањима” – казао је он.

         Претходно је министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио да ће руска војска до 2020. имати 80% нове војне технике и оружја. Он је истaкао да су трошкови за државни програм испуњени у делу обима и рокова.

         „Донете су одговарајуће одлуке, које нам омогућавају да динамично задовољавамо задате показатеље. То су – ново оружје до 2017. – преко 30%, и до 2020. – око 80%” – рекао је Шојгу председнику Русије Владимиру Путину.

         Он је објаснио да је Министарство пажљиво обрадило све тачке Државног програма наоружања до 2020. Програм наоружања је потпуно синхронизован са Министарством финансија и Министарством индустрије и трговине.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари