МЕЛЕНДЕС: Будућност Венецуеле тесно је повезана са Русијом

ДВА РУСКА СТРАТЕШКА РАКЕТОНОСЦА ТУ-160 ПО ЗАДАТКУ СЛЕТЕЛА КОД КАРАКАСА

ТУ-160

  • Током извршења задатка, два стратешка бомбардера Ту-95МС обезбеђивала су радио везу у „удаљеним тачкама” - између команди које су учествовале у извршењу задатака

         МИНИСТАРКА одбране Венецуеле Кармен Мелендес слетела је на престонички аеродром Мајкетија где су слетела и два руска стратешка ракетоносца, после непрекидног 13-часовног лета .

         „Срећни смо што можемо да вас поздравимо у име председника републике Николаса Мадура у нашој гостољубивој земљи” – истакла је Мелендесова, а преноси ИТАР-ТАСС.

         Тим речима је она поздравила два руска стратешка ракетоносца Ту-160 који су прелетели 10 хиљада километара, летевши из Русије 13 сати непрекидно. „Будућност Венецуеле тесно је повезана с Руском Федерацијом, која је наш стратешки партнер – нагласила је министарка. – Поносни смо што сте данас заједно с нама”.

         Касније је Мелендес обишла Ту-160. Она се храбро попела уз стрме степенице од пет метара на ракетоносац „Александар Новиков” и у пратњи команданта посаде разгледала унутрашњост авиона тешког 275 тона.

         Руски пилоти поклонили су Мелендесовој моделе својих летелица, а она им је заузврат поклонила корпе с егзотичним воћем и венецуеланским румом, уз речи: „Ово вам је да се добро одморите после овог напорног посла”.

         Два стратешка ракетоносца Ту-160 полетела су с авио-базе „Енгелс” у Саратовској области, и преко Тихог океана долетели у Венецуелу у складу с планом борбене припреме руске Стратешке авијације.

         Бомбардери су летели преко Карипског мора и источног дела Тихог океана, уз југозападну обалу северноамеричког континента и слетели у Републику Венецуелу.

         А два стратешка бомбардера Ту-95МС обезбеђивала су радио везу у „удаљеним тачкама” између команди које су учествовале у извршењу задатака.

         Информативна служба Министарства одбране Русије саопштила је да су сви летови Ратног ваздухопловства Руске Федерације изведени и да се изводе уз стриктно поштовање Међународних правила коришћења ваздушног простора.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари