МАКАРОВ: Антиракетни планови САД и НАТО воде расколу Европе

Војне дипломате акредитоване у Москви код начелника руског Генералштаба

  • Генерал армије Николај Макаров официјелно обавестио војне дипломате акредитоване у Москви да је Русија `почела да реализује мере за које је председник РФ  Дмитриј Медведев рекао да ће бити предузете ради парирања америчком европском противракетном систему ЕвроПРО`
  • Упозорио је да ПРО-планови Вашингтона и Брисела директно воде `расколу у Европи` и нагласио да Русија такав раскол Европе не жели

          НАЧЕЛНИК  руског Генералштаба – генерал армије Николај Макаров, који је истовремено и први заменик министра одбране РФ – примио је војне дипломате акредитоване у Москви и официјелно их обавестио да је Русија `почела да реализује мере за које је председник РФ  Дмитриј Медведев рекао да ће бити предузете ради парирања америчком европском противракетном систему ЕвроПРО`.

          Војним аташеима он је истовремено ставио до знања да ПРО-планови Вашингтона и Брисела директно воде `расколу у Европи`.  При том је нагласио: „ Русија такав раскол Европе не жели“.

          Медведев је пре неки дан, да подсетимо, већ пустио у рад радарску станицу код Калињинграда која ће пратити сва лансирања ракета на територији Европе - све до Њујорка.

          А одмах после брифинга који је одржао Макаров, генерални секретар НАТО, Фог Расмусен, изјавио је да не искључује могућност да су мере које је најавио шеф руске државе `биле у функцији избора у Државну Думу`. Истовремено је нагласио да не жели да превише оштро оцењује речи руског председника, али да оне нису у складу са `договором из Лисабона о стратешком партнерству Русије и НАТО`.

          Наступ Макарова је управо ту могућност најдиректније искључио.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари