„Ижмаш“ жели да преузме право на бренд „Калашњиков“

ПОЗНАТИ РУСКИ ПРОИЗВОЂАЧ ОРУЖЈА ВОДИ ПРЕГОВОРЕ

СА ПОРОДИЦОМ ВЕЛИКОГ МИХАИЛА КАЛАШЊИКОВА

Михаил Тимофејевич Калашњиков

  • Уколико права на бренд преузме Ижмаш, могли бисмо га ефикасније одржавати и развијати, обезбеђујући на тај начин гарантовани приход породици Михаила Тимофејевича Калашњикова - изјавио генерални директор Ижмаша Максим Кузјук

         ПРЕДСТАВНИЦИ Научно-производне корпорације Ижмаш  (Ижевски машинозавод чији су главни акционар „Ростехнологије“) воде преговоре са породицом познатог конструктора Михаила Калашњикова да им преда права на бренд Калашњиков ради ефикаснијег управљања тим брендом, саопштила је прес служба фирме.

         Уз ово је пласирана тврдња: да Ижмаш има право да спречи коришћење назива „Калашњиков“ у комбинацији са графичким цртежом аутомата и његовим приказивањем у војној производњи.

         „Тренутна ситуација никако неће утицати на рад предузећа. Мећутим, уколико би права на бренд преузео Ижмаш, могли бисмо га ефикасније одржавати и развијати, обезбеђујући на тај начин гарантовани приход породици Михаила Тимофејевича Калашњикова“ - цитирају медији речи генералног директора Ижмаша Максима Кузјука.

         „Јачајући бренд, могли бисмо се фокусирати на високотехнолошке производе који одговарају вредностима Калашњикова - поузданост, технологичност и сигурност у коришћењу. Ижевски машинозавод је против тога да се под овим брендом произвoде јефтини сувенири“ - рекао је топ-менаџер.

         Елена Филатова, прес серкретар предузећа, објаснила је да сада разни произвођачи оружја широм света користе бренд Калашњиков, немајући права на то. У случају да право на бренд пређе Ижмашу, управљањем њиме и одбраном интереса бренда биће у надлежности професионалних правника у Русији и у иностранству, саопштила је она.

         „Праксу коришћења бренда на оружје и у производњи цивилне опреме и одеће тренутно примењује компанија Beretta - водећи светски произвођач. Они имају своју производну линију одеће и опреме за лов, спорт и активни одмор. Ми ћемо оценити перспективе сличног сценарија са брендом Калашњиков“ - наводе се у сопштењу речи Кузјука.

         Чланови породице Калашњиков којима припада бренд за сада се не оглашавају.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари