Два руска војна округа увежбавала одбијање „масовног ракетног удара”

ИСТОВРЕМЕНА ПАЉБА НА ТРИ ВЕЛИКА ПОЛИГОНА - УКЉУЧЕН БИО И РАКЕТНИ БРОД „ДАГЕСТАН“ ИЗ КАСПИЈСКЕ ФЛОТИЛЕ

  • Коришћени и ракетни системи С-300, „Искандер“, БУК-М1 и „Панцир-С“ и вишецевни ракетни бацачи „Ураган, „Смерч“ и „Град“

        ЈЕДИНИЦЕ Централног и Јужног војног округа Оружаних снага РФ извршиле су планска лансирања ракетних система и одрадиле задатак одбијања напада условног противника.

        Дејствима јединица ова два војна округа, како је саопштено агенцији ИТАР-ТАСС-у у Министарству одбране РФ, командовали су команданти тих округа - генерал-пуковници Николај Богдановскиј и Александар Галкин.

        Ракетне јединице  и артиљерија ЦВО увежбавале су, поред осталог, плотунску паљбу вишецевних ракетних бацача „Ураган” и „Град”. Артиљерија округа уништавала је моторизоване колоне, командне пунктове и позиције условног непријатеља на полигону Чебаркуљ.

        Ради оцене ефикасности гађања коришћене су беспилотне летелице домаће производње и видео сигнал који се у режиму реалног времена преносио у Национални центар за командовање одбраном РФ.

        Групација противваздушне одбране и авијација ЈВО на полигону Ашулук одбила је масовни ракетни удар условног противника из ваздуха.

        Јединице  наоружане системима С-300, БУК-М1 и „Панцир-С“ покривале су условни рејон од удара из ваздуха и успешно одбиле „масовни ракетни авиоудар“ условног противника.

        Командант ЈВО поднео је рапорт и саопштио да је војска уништила све ракете-циљеве као и макете циљева.

        Ракетни дивизиони ЈВО на полигону Капустин Јар у Астраханској обасти успешно су употребиле оперативно-тактичке ракетне системе Искандер-М и реактивне системе плотунске ватре „Смерч” и уништили условног противника.

        Посада ракетног борда „Дагестан“ из Каспијске флотиле лансирала је крстарећу ракету на обалне циљеве који су имитирали командне пунктове условног непријатеља и успешно их уништила.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари