Експлозија на Сунцу 2013. паралисаће човечанство

ОД ПОЧЕТКА 21. ВЕКА ПРИРОДНЕ КАТАСТРОФЕ - САМО У 56 ЗЕМАЉА - ПРОУЗРОКОВАЛЕ 2,5 МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА ШТЕТЕ

  • Амерички научници су прогнозирали још пре три године да ће се 2013. догодити џиновска експлозија на Сунцу, која ће паралисати човечанство
  • Талас енергије са Сунца онеспособиће електричне водове, уништити све системе комуникације, приземљити авионе, онеспособити навигацију... Неће бити телефонирања, телевизије, интернета, вожње авионом, хлађења и замрзавања хране, кувања на електричним шпоретима, струје, компјутера
  • Научници страхују да ћемо се у том случају вратити у 1859. годину, када се нешто слично последњи пут десило. Тада су спржене све телеграфске линије у Европи и Америци, а стубови су се палили буквално сами од себе. Поларна светлост била је видљива готово на целој планети, а у Северној Америци била је толико јака да су људи могли усред ноћи да читају уз њу

         ОД почетка 21. века природне катастрофе су проузроковале 2,5 милијарде долара штете, наводи се у извештају УН-а, који садржи преглед економских губитака од природних катастрофа за 56 земаља.

         У том извештају се истиче да је прошле године у тим земљама било више од 310 елементарних непогода - потреса, поплава, урагана, у којима је погинуло преко 9.000 а страдало више од милион становника.

         Највећу штету економијама широм света наносе урагани и потреси. Ипак, стручњаци наглашавају да постоје ризици који се још нису испољили у пуној мери. На пример, човечанство засад није имало прилике да се суочи са последицама пада великог метеора или астероида на Земљу.

         „Основне елементарне непогоде које прете човечанству везане су за свемир и унутрашњу енергију Земље. Опасности из свемира су, пре свега, велики метеори и астероиди”, упозоравају стручњаци.

         Болне тачке савремене цивилизације, према мишљењу стручњака, постају велики градови са сложеном инфраструктуром, као и технички објекти попут нуклеарних централа. Њихово оштећење више пута ће појачати разорни утицај природних катастрофа. Пример јапанске нуклеарне централе „Фукушима” то потврђује.

         Амерички научници су прогнозирали још пре три године да ће се 2013. догодити џиновска експлозија на Сунцу, која ће паралисати човечанство.

         Талас енергије са Сунца онеспособиће електричне водове, уништити све системе комуникације, приземљити авионе, онеспособити навигацију... Неће бити телефонирања, телевизије, интернета, вожње авионом, хлађења и замрзавања хране, кувања на електричним шпоретима, струје, компјутера.

         Научници страхују да ћемо се у том случају вратити у 1859. годину, када се нешто слично последњи пут десило. Тада су спржене све телеграфске линије у Европи и Америци, а стубови су се палили буквално сами од себе. Поларна светлост била је видљива готово на целој планети, а у Северној

         Америци била је толико јака да су људи могли усред ноћи да читају уз њу.

         Тада је забележено да је неколико десетина телеграфиста доживело струјни удар.

         Ако нас и мимоиђе Сунчева експлозија, технолошка револуција нам доноси свакако страшну будућност. До 2019. године човек ће постати сувишан. Замениће га у потпуности компјутери, који неће тражити редовну плату и топли оброк.

         Верује се да ће до 2019. бити направљен рачунар који има просечну људску памет. Људима преостаје да се врате умећу предака - да ору земљу и саде кромпир.

         Компанија „Toffler Associates” објавила је ново предвиђање будућности за следећих 40 година у којем се предвиђа да ће све више људи у будућности самостално узгајати храну.

         Иста прогноза предвиђа за 2013. и земљотресе у позадини вулканских ерупција, првенствено у Јапану, на Далеком истоку и Индонезији.

         Највећу сеизмичку активност научници очекују у периоду од 2014. до 2015. године.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари