Човеколики робот Алиса - један од водитеља емисије руског ТВ Центра

БУДУЋНОСТ ТЕЛЕВИЗИЈЕ: ВОДИТЕЉИ СА УГРАЂЕНИМ ЧИПОВИМА И ТРЕНУТНА ВЕЗА СА ИНТЕРНЕТОМ

         ЧОВЕКОЛИКИ робот по први пут се нашао у улози водитеља - у научно-популарном програму „Јуриш ума” московског канала ТВ Центар.

         „Није било лако наћи констуркторе таквог робота. У доброј мери и због поверљивости сличних пројеката. Ипак смо човеколиког робота Алису нашли у Зеленограду, код групе ентузијаста коју чине млади научници од 23 до 25 година – рекла је водитељка и новинарка ТВ Центра Ана Урманцева.

         Од комуникације са роботом у програму уживо остала су ми необична осећања.  

         „Ма колико то било чудно, комуникација и општење са човеколиким роботом изазива људску реакцију, јер знаш да разговараш са програмираном машином. Уверена сам да ће нас роботи ускоро заменити. Водитељи са уграђеним чиповима и тренутна веза са интернетом – наша је будућност” - изјавила је ова позната водитељка.  

         За сада су Алиси поверили само да води програм. Али, у разговору са водећим стручњацима из роботике, који су били позвани у студио, „Она” није учествовала.

         Следеће издање програма „Јуриш ума” биће посвећен пројектима руских научника у области биомеханике, биоуправљања и сензорике у роботехници. Разговараће се о специјално припремљеним решењима за хитне и ванредне ситуације у којима се могу наћи запослени у болницама. А такође: о роботима полицајцима. 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари