Страх од јаке Русије која је на страни Србије

Руска државна телевизија поводом притисака на Гаспром и подметања Москви чак и атентата на Ђинђића

* Руски гасоводи и нафтоводи највише изазивају бес код оних који се боје губитка контроле над Европом и утицаја на Русију

* За све је очигледно да ће зависност Европе од руских енергената расти. При томе страх од те зависности већ се сада изражава покушајима да се спекулише са наводном политичком позадином крупних руских енергетских пројеката

* Милутин МРКОЊИЋ (поводом оптужби у листу Данас): Можда ја недовољно читам нашу штампу, али слушајте, сасвим је јасно да наши западни партнери раде на томе да овде периодично изазивају такве конфузије

* Бивши заменик начелника ДБ Зоран МИЈАТОВИЋ: Мислим да је задатак следећи - ако на следећим изборима на власт дођу људи о којим се сада пише да су проруски, да се њихова победа може тумачити не као последица пропасти актуелне политике, већ тако као да их је на власт довела свемоћна руска обавештајна служба

* А при том сада готово нико не говори о томе ко је довео на власт оне који данас владају. Међутим, и мени и њима је то добро познато -  рекао генерал Мијатовић

* РТС је у хедбој емисији Оливере Ковачевић својим гледаоцима поставио шаљиво питање: За коју од страних служби бисте највише волели да радите? Одговор није био шаљив: за ЦИА – 10 одсто, ни за једну – 35, а 40,5 одсто гледалаца Првог канала телевизије Србије се изјаснило да жели да ради за ФСБ Русије   

          ВОДИТЕЉ: Ове недеље су чиновници Европске комисије наставили нападе на партнере руског Гаспрома – на земље које од Русије купују гас. Евробирократе праве оптужницу за кршење трећег енергетског пакета који тражи уситњавање куповине природног гаса ради стимулисања конкуренције на иностраним тржиштима. Дошло је већ до одузимања докумената од компанија – партнера Гаспрома, што је ове недеље било тема разговора председник владе Владимира Путина и председника Гаспрома Алексеја Милера. Влада ће пажљиво да прати све што се дешава у Европи, подвукао је премијер.  

          Заправо, притисак на Гаспром расте са разних страна – жеља потрошача да се ценкају у таквим крупним пословима понекада их подстиче на коришћење чудних и не баш коректних метода.

          О једној таквој причи, из Београда наш дописник Јевгениј Баранов.

          БАРАНОВ: Ма шта да говоре, главни објект данашње конфронтације у свету су ресурси и контрола траса њиховог транспорта до потрошача. При чему, тамо где је могуће, ради намиривања рачуна са конкурентима, користи се груба војна сила, као што је било у Ираку и у Либији. Тамо где је коришћење силе тешко или немогуће, користе се пиар технологије, политичке уцене, а понекад и полицијске методе.

          Пуштањем гаса кроз «Северни ток» директно у Западну Европу, Русија се први пут ослобађа непријатне зависности од транзитних земаља. На реду је почетак изградње «Јужног тока» који ће омогућити да југ европског континента добија енергију без посредника. Природно је што све то изазива нервозу.

          Руски гасоводи и нафтоводи највише изазивају бес код оних који се боје губитка контроле над Европом и утицаја на Русију. Јер, општепознато је да су управо могућности Запада да манипулише ценама енергената својевремено скупо коштале Совјетски Савез. 

          За све је очигледно да ће зависност Европе од руских енергената расти. При томе страх од те зависности већ се сада изражава покушајима да се спекулише са наводном политичком позадином крупних руских енергетских пројеката.

          «Руска обавештајна служба стоји иза убиства премијера Србије Ђинђића. «Русија користи Косово као уцену». «Крупни руски енергетски пројекти су резултат рада проруске пете колоне». Са оваквим серијалом оптужби против Русије ове недеље обрушио се београдски лист «Данас». И тако четири дана заредом из броја у број.       

          «Мислим да треба очекивати ревизију свих потписаних споразума са Русијом макар због тога јер су представници наше извршне власти више пута нехотице признали да је, рецимо, НИС продат Русима по привилегованим ценама као компензација за подршку Русије територијалној целовитости Србије» - каже аутор чланка, новинар листа «Данас» Снежана Чонградин.

          Могла би се и не придавати посебна пажња незаснованим оптужбама једног листа, који се није удостојио да за своје тврдње понуди макар један доказ. Међутим, у последње време су сличне публикације почеле да се све чешће појављују у недржавним медијима земље са којом је Русија, поред братских односа, везана и вишемилијардним уговорима.

«Можда ја недовољно читам нашу штампу, али слушајте, сасвим је јасно да наши западни партнери раде на томе да овде периодично изазивају такве конфузије. Међутим, огромна већина у парламенту, да и не говорим о влади, по овом питању је апсолутно јединствена. Није био ни један случај да се отварају макар нека питања везана за реализацију стратешких пројеката са Русијом» - рекао је министар енергетике и инфраструктуре Србије Милутин Мркоњић.

Милутин Мркоњић

          БАРАНОВ: Са генералом Мијатовићем сниматељска екипа се срела на степеницама београдског «Руског Дома» - руског културног центра који је у поменутим скандалозним публикацијама означен готово као тајно шпијунско гнездо. Бивши српски контраобавештајац, који је више од тридесет година ловио праве а не фантомске шпијуне, информацију објављену у београдском листу назива апсолутним, али унапред испланираним блебетањем.

          «Ја мислим да је задатак следећи: ако на следећим изборима на власт дођу људи о којим се сада пише да су проруски, да се њихова победа може тумачити не као последица пропасти актуелне политике, већ тако као да их је на власт довела свемоћна руска обавештајна служба – каже генерал мајор, бивши заменик начелника Службе државне безбедности Србије Зоран Мијатовић – А при том сада готово нико не говори о томе ко је довео на власт оне који данас владају. Међутим, мени и њима је то добро познато».

          БАРАНОВ: Најциничније изгледа тврдња о користи коју наводно Русија извлачи из подршке Србији у решавању проблема Косова, тврдња да ми својом наметљивом помоћи свесно спречавамо Србију да призна очигледни губитак 15 процената своје територије, да на тај начин спречавамо њено приближавање Европи.

          «Ви говорите да Русија овде наводно гледа само свој интерес? А ко не гледа? Можда Енглеска или САД не гледају? Али, реците ми који су интерес имали наши добровољци који су ратовали за вас?» - питао је (учеснике Београдског безбедносног форума) амбасадор Русије у Србији Александар Конузин. – Да, Русија има има своје интересе у овом региону. Ми инвестирамо овде. Међутим, интереси Русије се подударају са вашим. Ми ћемо бранити вашу земљу, без обзира што неки овде желе да њихова Отаџбина буде под страном контролом. Неки људи продају своју индустрију било коме, само да не продају Руси. Иако схватају да ће у том случају она престати са радом».

          БАРАБОВ: Уочи најновијег заоштравања ситуације на Косову, 15 септембра, у Београду на међународном Форуму о безбедности у Европи, амбасадор Русије је демонстративно напустио салу. Потом су га оптужили како је могао да себи дозволи да се чуди што Русију блате на том београдском Форуму у време кад у Њујорку, у УН, представници Русије и Србије покушавају да спрече надолазећу несрећу на Косову, што је окривљују за пристрасност и користољубље.  

          «На крају крајева, сами Срби треба да одреде шта желе. Дакако, ми уместо њих не треба да радимо тај посао. Друга је ствар што ћемо ми, одлуку коју Срби донесу, подржати јер полазимо од тога да је то њихова територија, да су они на њој газде, да они треба да одлуче како ће да располажу том територијом» - рекао је амбасадор Русије у Србији Александар Конузин. 

Александар Конузин

          БАРАНОВ: Већ следећег дана читав Београд је био облепљен плакатама подршке руском дипломати. На плакатама је било написано: «Господин Конузин је амбасадор Срба у Србији». Општепознато је да већина становника земље традиционално види у Русији заштитника. А спремност да јавно бране њено достојанство се доживљава као сведочанство снаге и вере у себе.

«Однос према Русији и љубав према њој у српском народу су апсолутно ирационални. Срби не желе да виде колико је Србија мала када је реч о интересима огромне Русије. Али, верујте ми, било који аргумент противника Русије, ма какав да је, овде не пролази» - каже телевизијски новинар Оливера Ковачевић.

БАРАНОВ: Оливера Ковачевић је социолог и водитељка популарног ток-шоуа на Државној телевизији Србије. Једна од њених емисија, која је не тако давно емитована, ставља симболичну тачку на питање како српска јавност доживљава периодичне шпијунске скандале које она сама потхрањује. Тема емисије била је: утицај на Србију страних служби. На крају је аудиторијуму од милион и по људи постављено шаљиво питање: За коју од страних служби бисте највише волели да радите? Одговор није био шаљив: за ЦИА – 10 одсто, ни за једну – 35, а 40,5 одсто гледалаца Првог канала телевизије Србије се изјаснило да жели да ради за ФСБ Русије.     

На емисији радили: Јевгениј Баранов, Игор Критсков, Горан Шимпрага и Анастасија Беристенко.

 

Линк репортаже: http://www.1tv.ru/news/world/187724

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

Славиша Ристић's picture
Славиша Ристић (није потврђен) 20:53 10.10.2011.

 • +1
Voting is closed.

НВО из Србије, које финансира Запад, мрзе Русију као да нас је она окупирала у Другом светском рату,а не Немачка, као да нам је она уводила санкције, а не САД, као да нас је она бомбардовала 1999, а не НАТО земље.
Зато праве хајку на Русију и руске компаније у Србији, они би да створе омразу према Русији, да нас поунијате и да Русију представе као недемократску државу.
То им не успева већ деценијама, јер грађани не наседају на јефтину пропаганду и лажи Лихтове, Бисерко, Павићевићке, Дерете, Димитријевића и разних Шу -натовца и Чанколизаца.
Знају да је Русија искрени пријатељ Србије вековима!

Goranko's picture
Goranko (није потврђен) 23:21 10.10.2011.

 • +1
Voting is closed.

Ovi što napadaju Ruse hoće da se Srbija odrekne Kosmeta, da odustane od borbe za svoj deo teritorije i da posle Srbiju uvedu u NATO pakt i da i u Srbiji postave rakete uperena na Rusiju!
Sa Tadićem, Mićunovićem, Biserko, Liht, Kandićkom i Vejvodom pod komandom ministra odbrane Ohaja Šutanovca - eto nato-srpskih raketa ka Moskvi i Petrogradu. To je ciljana meta sadašnjeg režima.
Kako bi to Rusima mogli da dojave ruski špijuni iz Srbije treba ih u tome sprečiti.
A ko su ruski špijuni u Srbiji - to još ni sveznajući i preinformisani Beba ne zna!
Trebalo bi da "Danas" nastavi serijal da i to saznamo, mi naivni rusofili!

ljuba jovanovic's picture
ljuba jovanovic (није потврђен) 06:46 07.07.2013.

 • +28
Voting is closed.

Ako gledamo realno pored dosljaka, stranaca, polutana i izdajica vise od polovine srpskog stanovnostva je na strani Rusije i toga se treba drzati i u sto kracem vremenu srediti, ostavljajuci EU za guzicom. Neka oni stvaraju JUGOSFERU ali ce ipak traziti Srbiju. Bice im potrebna. Pozivam sve srbe da obavezno i nasilno smene vladu nema izbora i uzteti prave ljude koji ce ispraviti dvodecenijske greske. Traziti od OUN sve ono sto je nase a od hrvata ratne ostete za jasenovac i druge logore koji su bili da nazovem fabrika za unistavanje srba. Pisem cistim srpskim jezikom bez stranizama da svako razume. Ako imate i malo mozga vidite da nas nasi politicari varaju gledajuci u oci zarad niihovih ucenjenih glava, onda bolje odpisati te tri glave nego ceo narod. Ti ljudi nemaju vere, srama, rodoljublje to su jednostavno politicki kriminalci koji se bore samo za sebe pljackajuci svoj sopsvteni narod pa sta tu ima da se ubedjujemo i da mislimo, kuka i motika svrsava.
Ne zavaravajte se slatkisima i secerlemama zapada koje vam se nude preko nasih politickih kurvi, baraniti Kosovo i paziti se Vojvodine kao i ostalih manjih oblasti. Ovo sto sam rekao je malo i sazeto bez ubedjivanja jer je cista istina. Jos jednom podvlacim napisano je jasno srpski ako ga niste zaboravili tako da svako moze da razume i uvek cu tako pisati jer nisam toliko pismen kao danasnji izvestaci javnih kuca pa da lupam polomljenim stranizmom a i sam neznam sta znaci.

smederevac

JamesJuire's picture
JamesJuire 04:10 23.10.2017.

 • +0
Voting is closed.

essays write my essay online essays [url=https://writemyessay.us.com]write my essay[/url]

JamesJuire's picture
JamesJuire 03:35 30.11.2017.

 • +0
Voting is closed.

best homework help websites literature review writers college essay prompts [url=https://collegeessaywriter.trade]help with my essay[/url] instant online payday loan online payday loan instant approval online payday advance loan [url=https://instantonlinepaydayloan.bid]instant online payday loan[/url] payday loans direct lenders only best payday loan best payday loan online [url=https://bestpaydayloan.webcam]payday loan online[/url] easiest payday loan to get easy approval payday loans easiest payday loan to get [url=https://easiestpaydayloantoget.loan]easiest payday loan to get[/url] payday loans online direct lender payday loans online direct lender payday loans online direct lender [url=https://paydayloansonlinedirectlender.stream]direct lender payday loans[/url] direct payday lenders online direct payday lenders online direct payday lenders [url=https://directpaydaylenders.loan]direct lenders payday loans[/url] scholarship essay scholarship essay essay writing [url=https://scholarshipessay.webcam]scholarship essay[/url]

PamJuire's picture
PamJuire 09:40 04.12.2017.

 • +0
Voting is closed.

paydayloan online payday advance loan advance cash payday loan [url=https://onlinepaydayadvanceloan.stream]online payday advance[/url] free webcam porn free webcam porn free naked webcam [url=https://freewebcamporn.bid]mature cams[/url] instant payday loans instant payday loans instant online loans [url=https://instantpaydayloans.webcam]bad credit payday loans[/url] online essay buy essay online online essay [url=https://buyessayonline.stream]economic homework help[/url] good college essays college essay help woodlands junior homework help [url=https://goodcollegeessays.science]college essays[/url] college paper do my math class help with history homework [url=https://collegepaper.cricket]research paper[/url] cash advance the best online payday loans the best online payday loans [url=https://thebestonlinepaydayloans.loan]pay day loan[/url]

JaneJuire's picture
JaneJuire 14:36 29.12.2017.

 • +0
Voting is closed.

compare auto insurance quotes cheapest car insurance quotes comparison auto insurance quotes comparison [url=https://comparecarinsurance.us.com]auto insurance quotes comparison[/url]

JaneJuire's picture
JaneJuire 17:05 04.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

payday cash loan payday payday [url=https://payday.us.com]direct lenders payday loans[/url]

Mister X's picture
Mister X (није потврђен) 08:33 11.10.2011.

 • +1
Voting is closed.

- Kamo srece da je to sto pise "Danas" istina !
Kamo srece !

Королија's picture
Королија (није потврђен) 08:54 11.10.2011.

 • +1
Voting is closed.

Нова кампања против Русије показује колико је јака амбиција НАТО и САД да завладају Србијом док је на власти садашњи режим Тадића.
Надају се да ће завршити посао одвајања Србије од Русије и уласка Србије у НАТО.
Имају много помагача у Србији, али им ипак сметају русофили и људи који теже сарадњи са Русијом.
Зато такве групе треба сатрати, а лист "Данас" је ушао у реализацију само се види да су неприпремљени. Можда ће им у том послу сада помоћ пружити Б92, Време, Блиц... Видећемо наредних дана и недеља!

JaneJuire's picture
JaneJuire 14:49 01.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

writers online online essay writing service buy college essays online [url=https://essayonline.us.com]buy essay online[/url]

Јеремија's picture
Јеремија (није потврђен) 22:36 12.10.2011.

 • +1
Voting is closed.

Браво Јевгеније, Србине, тако бре, растури их! Чим се оволико даје пажње, значи да сте удрили у осиње гнездо лажи, фалсификата, обмана, разних кухиња и полит технологија које овде у Србији бесне од како смо провизоријум, а не држава. Надам се да ће се Срби призвати памети и окренути себи. Слога и јединство су битан фактор да успемо у ослобађању окупиране нам земље.

Хвала браћи Русима, то ми даје наду да верујем да нас нису оставии, јер су показали интерес за ову тему. Није то случајно. Они реагују само када треба. Ни мање, ни више.

Видра's picture
Видра (није потврђен) 21:45 17.09.2012.

 • +1
Voting is closed.

Па што не хапсите ту багру већ сте их пустили да даље трују и деле и сваћају Српски народ. Запалите такве куће јер то је легло змојско које се зове запад и нато!!!

rusija's picture
rusija (није потврђен) 22:22 27.01.2013.

 • +1
Voting is closed.

pljujete rusiju,nzm samo ko nas je bombardovao 1999te.rusija ili druga strana :) ?

Rus 's picture
Rus (није потврђен) 22:44 03.09.2013.

 • +19
Voting is closed.

Istorijske cinjenice govore da Rusija nije nikad ulagala napor da pomogne Srbiji, ako nista postujem politiku Rusije prema Srbiji jer nam bar nije ni odmagala, sta kosta Rusiju da na savetu bezbednosti kaze "DA" nezavisnom Kosovu a za njom ce i Kina jer vode istu politiku i imaju yajednicke interese.

Невски's picture
Невски (није потврђен) 22:02 30.03.2014.

 • +0
Voting is closed.

Брате Русе, ваља владати историјским чињеницама па износити такве трвдње. Знај да није било цара Николаја наши мученици не би доспели до Крфа, а камоли касније пробили Солунски фронт и избили на границе наших етничких простора! Наш, српски, интерес се гогтово увек кроз последња три столећа, налазио у оквиру руског државног интереса, па макар то понекад био и промил. Са западним аждајама то никад није био случај! Зашто Енглези нису бомбардовали пруге за Јасеновац, што их је наша влада у егзилу молила!?!?

zoran's picture
zoran (није потврђен) 06:00 02.06.2014.

 • +0
Voting is closed.

kazite mi, koja grupa ljudi vlada zapadom?
ko kontrolise zapadnu ekonomiju ?

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 14:02 23.09.2017.

 • +0
Voting is closed.

Na drzavnoj televiziji voditeljka anketira gradjane za koju stranu sluzbu bi radili, a to je zakonom kaznjivo !

Adios Amigos's picture
Adios Amigos 14:06 23.09.2017.

 • +0
Voting is closed.

Haha, meni je smesno kako se ovi Rusi migolje oko Srbije. Nisu ni znali za nas dok im nije zagustilo sa za Zapadom, a sada jao gde su Srbi. Nismo mi veliki ali smo jedini narod na celom Balkanu koji je ikada pruzao i moze da pruza neki otpor za razliku od ruskih miljenika:
1) Bugara
2) Cerniegoraca
3) Hrvata

A dobar je i Konuzin kad krene da sikce "nama nije bitno sta ce biti neka Srbi odluce" a u sebi jede dupe svoje jer su ga sutnuli najpre sa knferencije a zatim iz BG

GeorgeEnaph's picture
GeorgeEnaph 23:22 10.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

autocad 2011 cheap
autocad student
download autocad electrical 2017
[url=http://autocadtymafq.com/#]autocad[/url]
upgrade autocad lt 2011 to 2013
autodesk
autocad 2017 direct download
[url=http://autocadbnaqk.com/#]autocad[/url]
autocad software student

MarvinNeaft's picture
MarvinNeaft 23:39 10.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

vegetacion autocad gratis
autocad viewer
descargar bloques para autocad
[url=http://autocadtymafq.com/#]autocad lt[/url]
softwares like autocad
auto cad
autodesk autocad educational download
[url=http://autocadbnaqk.com/#]autocad[/url]
download autocad 3d software

Briandiz's picture
Briandiz 06:21 11.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

buy autocad civil 3d 2017
autocad download
2017 autocad product key
[url=http://autocadtymafq.com/#]autocad lt[/url]
autocad lt 2013 for mac price
autocad 2018
autocad architecture 2011 download
[url=http://autocadbnaqk.com/#]autodesk[/url]
autocad 2011 64 bit serial number product key

LesterWep's picture
LesterWep 13:27 11.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

buy old autocad software
autocad viewer
autocad 2d download gratis
[url=http://autocadtymafq.com/#]autocad download[/url]
autocad software student
autocad 2017
download autocad 2011 64bit
[url=http://autocadbnaqk.com/#]autocad 2017[/url]
download autocad 2011 autodesk

WilliamNep's picture
WilliamNep 23:23 11.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

drawing autocad download
download autocad
autocad dll download
[url=http://autocadbmjes.com/#]autocad software[/url]
download autocad 2011
cad
autocad 2017 user guide pdf download
[url=http://autocadtfesvb.com/#]autocad 2018[/url]
autocad 2017 installer software

Phillipswalt's picture
Phillipswalt 23:59 12.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

who sells the best generic viagra
viagra online
viagra sleeping pills
[url=http://viagrayityjg.com/#]viagra online[/url]
boots viagra price
cheap viagra
comprar viagra precisa receita medica
[url=http://viagramhkdyl.com/#]best price viagra[/url]
where to buy viagra in perth wa

Ronaldcem's picture
Ronaldcem 02:01 13.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

donde puedo comprar viagra en puebla
order viagra online
cialis viagra levitra prices
[url=http://viagrayityjg.com/#]viagra online[/url]
buy viagra online in pakistan
best price viagra
can prisoners get viagra
[url=http://viagramhkdyl.com/#]lowest prices on viagra[/url]
viagra cheap real

Hazeldob's picture
Hazeldob 13:04 13.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

casino online
[url=http://casinobablogames.com/]online slots[/url]
casino online
online slots

Jeraldvag's picture
Jeraldvag 17:09 13.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

sildenafil 100mg and dapoxetine 60mg
buy viagra
where to buy viagra in india
[url=http://viagrayityjg.com/#]online viagra[/url]
viagra da 25 mg funziona
lowest prices on viagra
viagra order
[url=http://viagramhkdyl.com/#]lowest prices on viagra[/url]
evolution of viagra salesman

Peternurge's picture
Peternurge 00:17 14.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

generic viagra vs pfizer viagra
viagra online
viagra 100 mg versus levitra 20 mg
[url=http://viagrayityjg.com/#]buy viagra online[/url]
to buy viagra in australia
viagra cheap
when will viagra be cheaper
[url=http://viagramhkdyl.com/#]best price viagra[/url]
caverta cheap cialis generic viagra

Williamnus's picture
Williamnus 12:01 14.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

does viagra get you harder
online viagra
is it safe to buy viagra on the internet
[url=http://viagrayityjg.com/#]buy viagra[/url]
purchase viagra online
lowest prices on viagra
can you buy viagra over the counter
[url=http://viagramhkdyl.com/#]viagra prices[/url]
can you get high on viagra

Charlesimite's picture
Charlesimite 19:47 14.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

100mg viagra cut
viagra online
can buy viagra without prescriptions
[url=http://viagrayityjg.com/#]online viagra[/url]
viagra 50mg prix
lowest prices on viagra
viagra available generic united states
[url=http://viagramhkdyl.com/#]cheap viagra[/url]
how do i order viagra online

Jameslom's picture
Jameslom 01:51 15.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

cialis viagra order
buy viagra online
buy viagra over the counter london
[url=http://viagrayityjg.com/#]buy viagra[/url]
onde comprar o viagra generico
viagra cheap
viagra sydney buy
[url=http://viagramhkdyl.com/#]best price viagra[/url]
cheap canadian viagra

JamesGam's picture
JamesGam 08:19 15.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

genericos do viagra nomes
order viagra online
order viagra without rx online
[url=http://viagrayityjg.com/#]order viagra online[/url]
can u buy viagra over the counter in the uk
viagra prices
the other guys viagra pill
[url=http://viagramhkdyl.com/#]viagra prices[/url]
viagra generico opinioni

Samuelmer's picture
Samuelmer 14:06 15.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

buy cialis next day delivery
buy cialis online
cialis discount offers
[url=http://cialisghkgfjm.com/#]cialis prices[/url]
buy cialis usa
cialis generic
cheap cialis generic canada
[url=http://cialistrihfy.com/#]cialis generic[/url]
cialis china buy

HelenWap's picture
HelenWap 01:14 16.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

payday loans no credit
[url=http://paydayhjkfg.com/]loans no credit check[/url]
loans no credit
loans no credit

Danielhaiff's picture
Danielhaiff 17:03 16.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

generic viagra australia legitimate
viagra without doctor
can 100 mg viagra cut half
[url=http://viagrayirib.com/#]non-prescription viagra[/url]
where is the best place to buy viagra online uk
viagra
generic viagra buy
[url=http://viagrahkfy.com/#]viagra[/url]
lowest prices generic viagra

Briandus's picture
Briandus 23:55 16.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

cheap viagra real
viagra without a doctor prescription
buy viagra in new zealand
[url=http://viagrayirib.com/#]non-prescription viagra[/url]
get rid viagra virus
viagra coupons
cheap viagra online australia
[url=http://viagrahkfy.com/#]viagra coupons[/url]
viagra 100mg apotheke

ThomasErara's picture
ThomasErara 14:21 17.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

levitra cheaper than viagra
viagra without script
viagra cheap australia
[url=http://viagrayirib.com/#]viagra without a prescription[/url]
how to buy viagra in mexico
viagra prices
viagra price in italy
[url=http://viagrahkfy.com/#]viagra coupons 2018[/url]
where do i get viagra in hyderabad

MarcusHag's picture
MarcusHag 01:43 18.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

buy female cialis
cialis online pharmacy
cheap generic cialis uk online
[url=http://cialisbhascse.com/#]cialis online[/url]
cheap real cialis
cialis cost
buy cialis with prescription
[url=http://cialistgaveff.com/#]generic cialis[/url]
cialis pills men

Kristinlem's picture
Kristinlem 12:57 18.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

payday loans
[url=https://smajloans.com/]payday loans[/url]
payday loans no credit check
payday loans online

RobertSox's picture
RobertSox 20:46 18.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

upgrade autocad 2011
autodesk 360
autocad civil 3d 2017 activation code
[url=http://autodeskoutyk.com/#]autodesk sketchbook[/url]
biblioteca autocad download
download autodesk autocad
rent autocad software
[url=http://autocadmnfheru.com/#]auto cad[/url]
autocad serial number 2014

Pearlbug's picture
Pearlbug 22:26 18.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

online casinos for us players
[url=http://bablcasinogames.com/]game slots[/url]
us online casinos
free slot machines play

ThomasImilk's picture
ThomasImilk 02:47 19.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

autocad lisp file download
autodesk student
autocad inventor buy
[url=http://autodeskoutyk.com/#]autodesk revit[/url]
autocad 2011 object enabler download
download autodesk autocad
autocad drawing borders
[url=http://autocadmnfheru.com/#]autocad download[/url]
autocad 2014 sp1 download

KevinLal's picture
KevinLal 10:54 19.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

autocad read only software
inventor
software autocad 2000
[url=http://autodeskoutyk.com/#]autodesk revit[/url]
autocad product design suite ultimate 2015
auto cad
autocad product design suite premium
[url=http://autocadmnfheru.com/#]autocad download[/url]
autocad 2017 academic

Donaldovern's picture
Donaldovern 21:16 19.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

autocad descargar gratis 2017
autodesk inventor
autocad 2012 price in india
[url=http://autodeskoutyk.com/#]autodesk 360[/url]
autocad add on software
autocad
autocad 2013 download completo
[url=http://autocadmnfheru.com/#]download autocad[/url]
autocad ws price

SophiaLug's picture
SophiaLug 22:46 19.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

best free online casino
[url=http://bablcasinogames.com/]sizzling 777 slots free online[/url]
free triple 777 slot games
online casino play for free

Jamesmef's picture
Jamesmef 03:08 20.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

autocad lt 2017 activation
autodesk sketchbook
autodesk autocad student version download
[url=http://autodeskoutyk.com/#]autodesk revit[/url]
buy autocad for mac 2012
download autodesk autocad
download autocad 2017 32 bit full
[url=http://autocadmnfheru.com/#]download autodesk autocad[/url]
download linetypes for autocad

Pamelareino's picture
Pamelareino 12:35 20.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

play slots for real money
[url=http://bablcasinogames.com/]heart of vegas free slots[/url]
pogo casino slots
online casino bovada

NelsonGrets's picture
NelsonGrets 16:10 20.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

how can i order cialis
cialis online
buy cialis online canada paypal
[url=http://cialisdgswryre.com/#]online cialis[/url]
generic cialis tadalafil best buys
tadalafil generic
cheapest brand cialis online
[url=http://cialisrutrhs.com/#]tadalafil generic[/url]
mail order cialis online

DanielLeasy's picture
DanielLeasy 22:28 20.01.2018.

 • +0
Voting is closed.

how to buy cialis in toronto
cheap cialis
buy cheap cialis online no prescription
[url=http://cialisdgswryre.com/#]cheap cialis[/url]
buy generic cialis uk
generic cialis tadalafil
cialis tablete srbija
[url=http://cialisrutrhs.com/#]generic cialis tadalafil[/url]
cialis sale canada

Pages

Додај коментар