Запад би волео да Москву увуче у рат са Кином до последњег - Руса

УКРАЈИНА ЈЕ ПОЛИТИЧКА ЛАБОРАТОРИЈА ЗА МУЊЕВИТО ПРЕКОДИРАЊЕ МЕНТАЛИТЕТА НАРОДА

Кинески и руски председник

 • Изолација Русије је - технологија Запада за завршетак колонизације, за коначно дубинско освајање Евроазије и коначно решење „руског питања“
 • Приморавање Русије на неолиберазам - није технологија укључивања у породицу „прогресивних“ земаља и у такозвану „златну милијарду“. Неолиберализам је - технологија гарантоване ликвидације Русије као крупне геополитичке силе и срца Евроазије
 • Генијалност таквог кретања Запада је у томе што се без иједног пуцња руши најопаснији непријатељ. Запад би идеолошки победио помоћу само једне теорије!
 • Украјина је политичка лабораторија за муњевито прекодирање менталитета читавог народа. Где је гаранција  да онај који спроводи тај антисоцијални експеримент неће хтети да га понови на територији саме Русије?
 • Изолацијом Русије Запад тестира Кину, проверава степен њене покорности и тежње да размени темељне принципе међународних односа за економске добити од Запада
 • Александар Зиновјев говорио да „главни догађај XXI века треба да буде пораз азијског комунизма на челу са Кином“. Зато је после Русије, а можда и главни циљ Запада - Кина. Управо зато Кина треба да престане да буде посматрач са стране у окршају Русије и Запада

Пише: Алексеј БЛИНОВ

        У ПОСЛЕДЊЕ време код западних идеолога и пропагатора појавила се чудна „љубав“ према „обради“ годишњица. Старе симболе испуњавају новим смислом, а фалсификовањем мењају поларитет историјских догађаја. Управо таквом логиком „обрађена“ је 100-годишњица од почетка Првог светског рата, када се свет у 2014., можда, поново приближио најкрвавијој катастрофи у историји човечанства.

        Управо по тој логици у 2014., у години 70-годишњице ослобођења Украјине од фашистичких освајача, та земља се у суштини нашла поново окупирана од стране неонацистичке хунте, а њена влада фактички је претворена у специјалну јединицу (типа немачких зондеркоманди)  за уништење сопственог народа и за припремање Украјине за само један циљ - рат са Русијом.

        Управо том логиком ће, вероватно, бити обрађена следећа велика годишњица - 100 година Велике Октобарске социјалистичке револуције која је променила ток светске историје и подигла Русију на највиши ниво развоја у њеном хиљадугодишњем периоду.

        Комунистички пројекат био је, наравно, експеримент изграђен на увезеној западној теорији - марксизма. По мишљењу Александра Зиновјева, тај експеримент је, ипак, доказао своју ефикасност и могао би неограничено да постоји. Разуме се, као и сваки експеримент, и овај се изводио у условима изолације, нарочито у почетној фази.

        Може се дискутовати о томе под којом врстом изолације се распао СССР и чега је било више: спољне изолације или унутрашње, идеолошке самоизолације. У почетку је комунистички пројекат био интернационални, затим је постао национални и наднационални. СССР је био самодовољан систем, а совјетски блок толико опсежан да се уопште није могло говорити о самоизолацији. Она изолација која је првобитно наметана СССР-у била је пробијена, а комунистички експеримент се нашао на непланираном нивоу.   

        И то: зона утицаја - пола света, по утицају паритет са Западом. Али, Совјетског Савеза одавно нема, Русија је одустала од комунистичког пројекта, постала део глобалног света и као нову религију прихватила либералну друштвено-економску доктрину.

        Шта данас видимо? Нову изолацију Русије у свим правцима: финансијску, економску, политичку, друштвену, информативну, технолошку. Али, данас је то изолација коју намећу спољни актери.

        У вези с тим можемо да покушамо да размишљамо Contradictio in contrarium, логиком контра-аналогије (ако експеримент захтева изолацију система, будући да је њен разлог, онда се сама изолација може разматрати као неопходна последица експеримента). Дакле, ради чега је Запад одлучио да изолује Русију?

        Хипотеза се састоји у томе што Запад (у првом реду у лику САД) реализује изолацију покушавајући да на територији Русије покрене нови социјални експеримент да би завршио неолибералну терапију. Изолација Русије је - технологија Запада за завршетак колонизације, за коначно дубинско освајање Евроазије и коначно решење „руског питања“.

        Приморавање Русије на неолиберазам - није технологија укључивања наше државе у породицу „прогресивних“ земаља и у такозвану „златну милијарду“. Неолиберализам је - технологија гарантоване ликвидације Русије као крупне геополитичке силе и срца Евроазије. То је механизам и синоним укључености у процес глобализације, прецизније, американизације, коначног потврђивања „колонијалне демократије“ у Русији (речено терминологијом Александра Зиновјева).

        На бази неолибералног експеримента Русија ће као интеграциона сила изгубити сваку привлачност за читав постсовјетски простор. То ће бити земља која не само да неће представљати вредности као пример за подржавање, него у којој ће се и само живљење сматрати потпуно необичним. Такође, треба заборавити и евроазијску интеграцију.

        Генијалност таквог кретања Запада јесте у томе што се без иједног пуцња руши најопаснији непријатељ. Запад ће идеолошки победити помоћу само једне теорије! Јер, Запад нас је већ надмудрио помоћу теорије неолиберализма и либералног социјално-економског система.

        Исто као што је сада Украјина политичка лабораторија за муњевито прекодирање менталитета читавог народа, где је гаранција за то да онај који спроводи тај антисоцијални експеримент неће хтети да га понови на територији саме Русије? На пример, у циљу приморавања Русије на хипотетички рат са Кином до последњег Руса. Такав закључак је очигледан, чак и при прелиминарном аналитичком истраживању проблема и актуелнихуводника.

        То ће чинити влада либералних фанатика, догматских следбеника тржишног фундаментализма. Сем либералних, они не признају друге теорије и методе, не признају и не знају.

        Русију ће угушити уз помоћ самих руских грађана, а затим, као у Источној Украјини - рећи да су они „сами себе убили“, „сам себе спалили“. Западни и локални неонацисти у Украјини тестирају управо способност народа на отпор, на очување људског лика и националног суверенитета.  

        Руска либерална елита у души се слаже с тим. Зато што је навикла на потрошњу. А одавно и није руска елита: њени интереси чврсто су повезани са Западом. Права, национално оријентисана елита не може да буде незадовољна сопственим народом, не може бескрајно да погоршава његов положај и да сања да га замени.

        Губитак људског достојанства, уништење самосвести и идентитета, неспособност за отпор - таква ће бити Русија по завршетку најсуровијег експеримента у историји човечанства. Ако не ово, шта може да постане идеална претпоставка за стварање „ропства „2.0“?

        У том погледу индикативан је за савремену Русију срамни случај са девизном хипотеком, који се такође може сматрати за либерални експеримент. Око 150 хиљада руских породица (бивших представника средње класе) привукле су банке девизном хипотеком. Трик банака био је у томе што је за више од 80% корисника кредита девизна хипотека издата у рубљама и само номинално везана за девизе. При том су банке одбијале да дају кредит у рубљама нудећи девизни. Закон је данас на страни банака.

        Тако се по моделу девизних хипотека масовно бруси слом грађана помоћу финансијских технологија. Није тешко претпоставити шта ће бити са породицама избаченим са децом на улицу и са старим родитељима уз одобравајућу галаму суграђана („сами су криви“). При том држава може, не гледајући, да отпише 150 милијарди долара иностраним банкама.

        То је ефикасна метода за галопирајуће претварање средње класе у нову сиротињу. Нови закон о банкротству томе ће само доприносити, а Русија ће као Африка постати сертификована фабрика сиромаштва, лидер по производњи немаштине, коју ће затим лако прогласити за „биолошки отпад“ у духу Малтусових теорија.

        С једне стране неолиберална влада билионима рубаља подржава комерцијалне банке, оне играју рулет на смањење вредности рубље заједно са Централном банком (у ситуацији њеног фактичког одустајања од своје уставне обавезе да обезбеђује стабилност националне валуте). Са друге стране влада позива грађане да се припреме за масовну незапосленост. Богати ће постајати богатији, а сиромашни још сиромашнији.

        Други сличан пример је закон који се разматра у Норвешкој и који је монструозан по својој антисоцијалности.

        Према новом норвешком закону, сваки човек бескућник, онај који моли за кров, за новац, одећу и храну може бити осуђен на годину дана затвора. Са становишта неолиберализма милосрђе треба да постане кривично кажњиво! На то је одлучно реаговала бивши посланик норвешког парламента Карин Андерсен: „Најбогатија земља Европе криминализује најсиромашније слојеве Европе. Више нема слободе ни да се моли за помоћ“.

        То је нова фаза у одустајању државе од свих социјалних обавеза, реализација неолибералне доктрине, коју је у свом говору сажето изнео краљ Холандије, Виљем - Александар пре две године када је прогласио крај државе свеопштег благостања уместо које ће се појавити „друштво партиципације“ које значи смањивање социјалних расхода државе и њихово преношење на становништво.

        Спасавање оних који тону ствар је руку само оних који тону.

        Није тешко предвидети да ће се таква политика завршити општим падом животног стандарда људи у читавом свету. Уз неизбежни слом империје долара САД (то је ствар времена) - то ће се муњевито десити. Управо за то добро ће доћи слични експерименти за решавање проблема масовног сиромаштва.

        Неолиберализам се може разматрати и као технологија насилне колонизације читавог света. При коначној победи неолиберализма никоме неће бити добро, чак ни народима оних земаља које су центри емисије светских валута.

        У вези с тим треба обратити пажњу на позицију Кине. Зашто она ћути у тренутку када је Запад започео немилосрдан обрачун са Русијом? Кина не треба да гаји никакве илузије о томе да ће бити примљена у клуб „Велике двојке“  G2, без обзира на сва обећања САД о новој подели света и подели „плена“.

        Изолацијом Русије Запад тестира Кину, проверава степен њене покорности и тежње да размени темељне принципе међународних односа за економске добити које добија од Запада. Међутим, принципима и идејама никада се у историји није трговало - за њих се проливала крв.

        Као што је Зиновјев говорио, „главни догађај XXI века треба да буде пораз азијског комунизма на челу са Кином“. Зато је после Русије, а можда и главни циљ Запада - Кина. Управо зато Кина треба да престане да буде посматрач са стране у окршају Русије и Запада.

        Само у условима обједињавања економског потенцијала две највеће државе на планети - Кине и Русије - може се окончати Свеопшта диригована демократија и неолиберални безумни експеримент над човечанством.

        Превела Ксенија Трајковић

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари

bv's picture
bv (није потврђен) 16:02 14.02.2015.

 • +25
Voting is closed.

Za sada se ne vidi da je "zapad izolovao Rusiju".
Da pokusava, pokusava to se vidi, a kako ce se zavrsiti to ne znaju ni oni koji to pokusavaju.
U tome je i "problem", sto nacini razmisljanja onih na zapadu i onih na istoku se uveliko razlikuje, a to sada pocinje da se jasno vidi. Ovo pogotovo vazi sada, kada je ostala samo jedna dominantna svetska ideologija "liberalizam svega i svacega", koja se sukobljava sa svim drugima, tj. sa onima koje su do sada bile u "povlacenju" i sada su postale svesne da su postale ugrozene.

Ед's picture
Ед (није потврђен) 16:12 14.02.2015.

 • +41
Voting is closed.

Лепо је изложен план чију је основу направио Бжежински, економски га досолио Милтон Фридман, а све је "спаковано" према упутствима Бернеза и Гебелса. Проблем је што планови много чешће пропадају него што успевају. Проблем је што је Русима овај план одавно познат и што су разрадили изврсне стратегије одбране. Проблем је што Кина неће против Русије.

Али највећи и најтежи проблем је у томе што је "неолиберални вирус", намењен рушењу других држава, тако жестоко закачио саму империју да она то не може преживети.

Руси имају свој дух, историју, културу и традицију којој могу да се врате. Запад може да се врати злочинима на којима се уздигао.

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 16:19 14.02.2015.

 • +18
Voting is closed.

Ja se secam kad je poceo rat u Jugoslaviji mi smo molili, trazili i ubedjivali Ruse da pomognu, ali Moskva je rekla - NE. Neki kazu bio je Jeljcin, ali to ne moze biti izgovor jer Rusija je pod Jeljcinom imala citav arsenal SSSR koji je tada bio puno noviji, takodje ceo vojni kadar i struktura je postojala i nije tacno da nije mogla RUSIJA, vec nije hteo Jeljcin i ekipa oko njega. Posle Jeljcina je dosao Putin i on takodje NIJE HTEO malim prstom da mrdne za nas. Podrzavao je Zute i Tadica. On sam je poslao Ivanova da ubedi Milosevica da vlast napusti tj preda DOSovcima. Tomu i Niklica nije podrzavao dok su bili radikali, ali ih je oberucke prihvatio kad su pozuteli. E sad kad je mecka zaigrala pred njihovim vratima, oni bi da zovu Kinu i mole za saveznistvo. Iduci njihovom logikom Kina ne treba da im pomogne jer nije njeno da se mesa u spor Rusije i Zapada pogotovo sto ni u ludilu ne sme prekinuti trgovacke veze sa zapadom. Bas su pametni Rusi, pa kad bi Kina uzela Tajvan, ali ne sme, a oni bi da se bori Kina za sta ? Za Donjeck ? Za Krim ? Pa sto se en bore oni i sto nisu nas pomogli kad smo mi trazili.

SRB's picture
SRB (није потврђен) 16:56 14.02.2015.

 • +13
Voting is closed.

Meni se cini da jezuita Putin radi na slabljenju rusije zajedno sa zapadom, rukovodeci se vrlo perfidnim planom. Zasto je Tudjmanu dao s 300 i odlikovanja, ako tako voli srbe, ne moguce da nije znao ko je tudjman i sta je hrvatska. Prvo je dopustio da amerikanci uzmu ukrajinu, neki izvori govere kako je licno putin nagovorio janukovica da ne upotrebljava silu protiv pucista, sto je prouzrokovalo sve danasnje probleme. Takodje je priznao puceste kao legitimnu vlast, potrosio milijarde na mundijalisticke prevare, i nastavlja to da radi za buduce sp u fudbalu. Rusija se polako urusava to je ocito, pravda se zapadu kako toboze nema ruske armije u ukrajini dok ovi ruskom narodu u ukr. cine cuda. Ko jos vjeruje u putina, ma daj!

dragan10's picture
dragan10 (није потврђен) 18:23 14.02.2015.

 • +24
Voting is closed.

@amigos i srb , popusite obojica pre jelcinu, pa onda putinu.

Куроња's picture
Куроња (није потврђен) 23:41 14.02.2015.

 • +8
Voting is closed.

Каквих све овде гузоња има у овим коментарима, мајко мила!!! Све дебил до малоумника а васпитани ко говњива мотка. Смрди им из уста свака реч коју кажу. Схватите малоумници: човек у чланку лепо каже да ће Русија, путем којим иде, на крају пасти јер је и сама под влашћу банкара. Сами Руси, који раде за банкарску елиту запада изјешће је изнутра. Само оружје Русији неће бити довољно. Не живи се од метака. Треба нешто јести. Банкари ће уз помоћ субверзивних елемената унутар Русије завршити посао.
Кина чека своју прилику и дочекаће је, али само за кратко. Након тога пашће и сама на исти начин. АМЕРИКА ЋЕ ОСТАТИ ПОСЛЕДЊА СВЕТСКА СИЛА!!! Наравно, и она ће пропасти али кад јој дође време, недуго након тога.
А ви можете да се курчите колико хоћете. Паметан човек разуме шта се догађа. После можете да плачете колико хоћете.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 00:26 15.02.2015.

 • +19
Voting is closed.

Заборавио си да прочиташ последњи пасус, Курчино:

***
Само у условима обједињавања економског потенцијала две највеће државе на планети - Кине и Русије - може се окончати Свеопшта диригована демократија и неолиберални безумни експеримент над човечанством.
***

Русија и Кина управо раде на обједињавању. А ти си од памети удаљен баш колико и Америка од истине.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 18:45 14.02.2015.

 • +20
Voting is closed.

Da je Rusija zaratila zbog Srbije, NATO bi je izgazio. Sada je situacija nesto bolja, ali realno Rusiji treba jos 10-tak godina da spolja i iznutra bude nepobediva za NATO. Da li ce imati to vreme, tesko!

SRB's picture
SRB (није потврђен) 19:02 14.02.2015.

 • +11
Voting is closed.

Da je rusija imala prave patriote vec sad bi bila uveliko spremna za fajt, ali s obzirom da je jezuita putin prigrabio vlast tako je kako je. Pa vidite samo ko je jedan od najboljih putinovih prijatelja i saveznika sultan nazarbajev. https://www.youtube.com/watch?v=bl5gLYCjhLA

Adios Amigos's picture
Adios Amigos (није потврђен) 20:05 14.02.2015.

 • +12
Voting is closed.

Jesi siguran ? Jeljcin na vlasti Poljska nije u NATO, Putin na vlasti NATO u Estoniji, Putin 15 godina na vlasti NATO ulazi u Ukrajinu !!! Ala se spremaju svaka im cast.

Anonymous's picture
Anonymous (није потврђен) 00:48 15.02.2015.

 • +8
Voting is closed.

Пацијенте с Путиновом патком у устима, ти не можеш да се сетиш ни да си ономад нудио дудлање по порталу, па стално морам да те подсећам, педерчино. Како ћеш јадан да се сетиш почетка рата у СРЈ? Никад ми Русе нисмо молили јер је кретен од Милошевића подржао пучисте против Јељцина, па није имао образа да тражи помоћ. И не само то, Лукашенко је дошао усред бомбардовања и нудио му помоћ, а онај малоумник је и то одбио.

Русија је упркос свему била спремна да помогне, Примаков је изузетно оштро реаговао на почетак бомбардовања, а руске трупе су одмах по примирју упућене на аеродром у Приштини.

А то да је Путин подржавао жуте, тек је гнусна лаж. Чик да се присетиш ко је оно избацио Русе из Приштине речима "Ми ћемо то питање решити са нашим западним пријатељима".

Мани нас твојих сећања и навали на дудлање, ту си истински шампион.

ogorceni penzioner's picture
ogorceni penzioner (није потврђен) 01:05 15.02.2015.

 • +15
Voting is closed.

spreman sam da sampionu i u ovako sitne sate izadjem u susret

sasa's picture
sasa (није потврђен) 18:19 14.02.2015.

 • +10
Voting is closed.

Gde gospodin Bilov vidi rusiju za 50 godina , za pocetak , konture razvoja , doktrina , ekologija , zdravlje stanovnistva , uticaj u regionu, znacaj crkve ,prvo to pa onda ostalo da vidimo sa kojih pozicija nastupa analiticar.Dobar je bio osvrt na proslost i pogubnost neoliberalizma ali bez njega ne bi bilo znacajnijeg tehnoloskog napretka te je njegov limit UNAPRED ODREDJEN razvojem na bankarskom trzistu u korelaciji sa resursima, za kinu sve tacno ali ce se kina rukovoditi svojim interesom.Za komentare gore-postoji sumnja tj mogucnost da ste svi upravu.

Каплар's picture
Каплар (није потврђен) 19:08 14.02.2015.

 • +13
Voting is closed.

Јако добра анализа.

Кад се тај вештачки створен сиромашни свет стрпа у затворе, креће радни третман, који се већ помиње у контексту ''тржишне исплативости'' затвора, где затвореници раде по цео дан за смешан новац, а затвори остварују профит на томе. Већ разрађен систем у Америци, који се од скоро помиње и код нас. Још један корак до концетрационих и радних логора. Само што ће овај пут ситуација бити обрнута, дегенерици и генетски отпад ће уживати на слободи, док ће нормални и квалитетни људи бити израбљивани и истребљивани.

Надам се само да ће ''тврда струја'' у Русији и Кини преовладати, и да ће покренути и идеолошку алтернативу неолиберализму, неку врсту анти-вируса који ће излечити човечанство. Јер све док играју по њиховим правилима, неће далеко догурати. Сваки потез до сад који је ''изненадио'' запад је био повучен потпуно изван парадигме и ''теорије игре'' неолиберализма.

Рале's picture
Рале (није потврђен) 22:16 14.02.2015.

 • +14
Voting is closed.

Решење је у одрицању од сваког материјалног богатства и моћи и тежња ка истини и солидарности. Да се капиталисти такмиче у доброчинству никада капитализам не би пропао јер би се тиме обезбедио природан ток кружења. Новац материјална добра не би се безпотребно и неморално гомилала у рукама појединаца већ би кружила и оплемењивала дуxом. То би обезбедило могућност духовног спасења имућниx и физички опстанак гладних и несрећних.

rusvaj's picture
rusvaj (није потврђен) 22:31 14.02.2015.

 • +17
Voting is closed.

"Запад би волео да Москву увуче у рат са Кином до последњег - Amerikanca " !
Samo da Cionisti ostanu svetski bankari a jezuiti trgovci robljem.

ogorceni penzioner's picture
ogorceni penzioner (није потврђен) 23:57 14.02.2015.

 • +11
Voting is closed.

amigo, pozovi srba i kuronju da mi svi zajedno malo podudlate pa nastavite da gledate pinkove zvezde i cecu kako prebacuje noge

ctahko's picture
ctahko (није потврђен) 11:43 15.02.2015.

 • +10
Voting is closed.

Diskusija je (upkos dobrom i argumentovanom članku) na nivou balkanske navijačke kafančine. Sramota.

hypnoflip's picture
hypnoflip (није потврђен) 17:28 15.02.2015.

 • +12
Voting is closed.

Joj ovdje sve saki eksperti. Citiraju ovog, onog a sve suplja. Ko je lud toliko pa da zaista pomisli da ce se desiti neki otvoreni sukob izmedu velikih ili ko to misli da ce se urusiti namjerno, ciljano sistem, ekonomski ili drustveni neke od najvecih sips danasnjice. Pa to je isto kao da saki sebi kopaju rupu, grobnicu. Svi su toliko povezani I uvezani kao sistem sponenih posuda. Dok mi obicni smrtnici gutamo te price obojene ocako ili onako U zavisnosti iz kog tabora dolaze, oni sjede U svojim udobnim foteljama I smisljaju daljnje korake. Sve ove bjelosvjetske face su trojanski konji ubaceni U masse mozgove. Nazalost mi smo robovi base iluzije.

Додај коментар